(Bilde: Toyota)

Toyotas framtidsbil er helt vill

Utsiden er bare skjermer og du kan stå mens du kjører. 

Det japanske bilselskapet Toyota har tatt et dypdykk inn i framtiden, og viste nylig frem detaljer for det de kaller FV2 - deres konseptbil for framtiden. 

Motorsykkelbil?

Det er ikke godt å vite hvor man skal begynne når man beskriver en bil som dette. Den har fire hjul, men i stedet for det vanlige rektangulære oppsettet en bil har, er de plassert i en diamantformet formasjon - nesten som en motorsykkel med støttehjul. 

Hele utsiden prydes av dynamiske skjermer, som kan vise alt du kan tenke deg. Selve "bilen" domineres av en gigantisk frontrute, som du enten kan kjøre med i åpen eller lukket posisjon. 

Kjør stående

Åpner du frontruta opp, vil du kunne styre FV2-en i stående posisjon. Vil du heller slappe av, kan du felle ned frontruta og sitte ned i setet. Uansett hvilken posisjon du velger kan du glemme å styre fremkomstmiddelet med ratt, spaker og pedaler - hele bilen skal kunne styres med kroppen. Du lener deg til siden for å svinge, og bremser og aksellerer ved å endre på vektfordelingen. 

Det hele skal bygge oppunder Toyotas «Fun to Drive»-idé, og låner selve styresystemet fra Segwayen, som også styres ved at du lener deg fram eller tilbake. 

Bare på konseptstadiet

Toyotas FV2 er foreløpig bare en morsom idé, og Toyota vil neppe lage en prototype med det første. Det er likevel spennende å se hva slags retning Toyota ser for seg framtiden vil gå, med mye fokus på samspillet mellom maskin og mennesker. 

Du kan se hele galleriet fra Toyota under: 

Dette er ikke første gang vi ser skjermer på biler: 
Audi viste frem framtidens bil-lys »

(Kilde: Gizmag)

(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)
(Bilde: Toyota)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen