Toyota integrerer Nexus 7-nettbrett i bilen
(Bilde: Toyota / YouTube-video)

Toyota integrerer Nexus 7-nettbrett i bilen

Android-nettbrett fungerer som underholdnings-, navigasjons- og informasjonssystem.

De fleste moderne biler kommer med mer eller mindre avanserte underholdnings- og informasjonssystemer, men løsningen er vanligvis proprietære. Dermed risikerer du at «infotainment»-systemet virker gammeldags den dagen du selger bilen. 

Nå har Unimax, et selskap eid av Asus, inngått et samarbeid med Toyota om et avansert infotainment-system bygget rundt et helt vanlig Asus Nexus 7-nettbrett. Toyota kaller systemet for Toyota Intelligent System (TIS). Det skriver Mobilegeeks.com.

I første omgang ser det ut til at det kun er Toyotaer solgt på Taiwan som får det nye TIS-systemet, men slår det an er det ikke utenkelig at lignende løsninger vil finne veien til våre breddegrader også.

Nettbrettet festes i en dokking. På undersiden av brettet er det en enklere skjerm som kan brukes når du ikke har med deg nettbrettet.
Nettbrettet festes i en dokking. På undersiden av brettet er det en enklere skjerm som kan brukes når du ikke har med deg nettbrettet.Foto: Toyota / YouTube-video

Ta med deg nettbrettet

Ettersom TIS er basert på et standard nettbrett, vil det lett kunne oppgraderes til nyere teknologi senere. Nexus 7-nettbrettet kommer med spesialtilpasset programvare, og nettbrettet plasseres i en dokkingløsning i dashbordet. Dermed kan du ta nettbrettet med deg og bruke det til andre ting når du ikke sitter i bilen. Skulle du glemme igjen nettbrettet hjemme, kan du fortsatt bruke informasjons- og underholdningssystemet i bilen – men du får ikke tilgang til de mest avanserte funksjonene, og du får heller ikke navigasjon.

Når nettbrettet sitter i dokkingen vil det lades trådløst. 

Foto: Toyota / YouTube-video

Talestyring

TIS-systemet støtter talestyring, og er ifølge Mobilegeeks spesielt utstyrt med alt du trenger for å finne frem på Taiwan. Det er 4G-tilkobling og satellittnavigasjon, og du får informasjon om hendelser i trafikken, snarveier til nødetater, og så videre. 

Systemet har støtte for NFC, slik at du kan pare andre enheter også – for eksempel hvis du vil spille musikk fra mobiltelefonen over bilens musikkanlegg.

Toyota sier ingenting om hvilke biler som får TIS, men har demonstrert den i Toyota Vios – en bilmodell som selges i Asia. 

Også andre aktører i bransjen jobber med lignende løsninger for bil. Blant annet har Apple laget en løsning som skal gjøre det enklere å bruke iOS-enheter i bilen, kalt Apple CarPlay. Du kan lese mer om Apple CarPlay her »

Her kan du se Toytas egen videodemonstrasjon av løsningen: 

 

(Kilde: Mobilegeeks.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen