Toveis SMS i lufta

Som de fleste har fått med seg er det strengt ulovlig å bruke mobiltelefoner om bord i rutefly, og dermed har det fram til nå vært umulig å kommunisere med venner og kjente på bakken. Med den nye tjenesten vil man via en terminal som er implementert i flysetet kunne både sende og motta SMS.

Tjenesten vil takket være britiske Inmarsat Holdings satelittsystem være tilgjengelig over hele kloden. Det er med andre ord opp til hvert enkelt flyselskap om de vil installere funksjonen i sine fly.

Brukerene kan skrive meldinger på opp til 160 tegn på en skjerm som er integrert i flysetet, og trenger ikke annet enn å vite mottakers telefonnummer for å bruke tjenesten. Betaling skjer med kredittkort, eller ved å kjøpe såkalte forhåndsbetalte telekort, som man kan kjøpe via SITA. Under testperioden vil tjenesten derimot være gratis for passasjerene ombord.

Tidligere har SITA kjørt en prøveperiode på en enveis SMS-tjeneste ombord i Singapore Airlines rutefly, noe som ble en stor suksess. Flyselskapet utelukker derfor ikke en eventuell oppgradering til det nye systemet,som vil gjøre det mulig for passasjerene og også få muligheten til å få svar på meldingene de sender til bekjente nede på landjorda.

Det skal bli spennende å se om andre av verdens flyselskaper i såfall vil følge eksempelet til Singapore Airlines.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen