Toveis Opteron i mini-PC


Vil noen tro deg når du sier at det er to prosessorer i denne?

Hvorfor maskinen har fått "haleror", har vi ingen informasjon om foreløpig. For selv om IWILL ZMAXdp kan ta massevis av minne og er den første mini-PC-en med toveis prosessorstøtte, tror vi neppe at det er noen fare for at den skal lette fra bakken.

Tidligere ble mini-PC-er ansett som en løsning for de som ville ha en "ekstra" PC til stuen eller gutterommet, men dette endret blant andre Shuttle på i 2003 - med lanseringen av i875P-baserte mini-PC-er som kunne måle seg med det beste på markedet. Nå vil plutselig "alle" ha en mini-PC - og ZMAXdp skulle gjøre det mulig for selv de mest krevende brukerne.

Det eneste problemet måtte være at kravstore brukere gjerne har arbeidsstasjoner som er stappfulle av svære tilleggskort, gjerne for profesjonell lyd, video, og 3D. Derfor kan man ofte si at arbeidsstasjoner bruker store kabinetter per design, i motsetning til hjemme- og kontor-PC-er som ikke trenger all den "ekstra" luften som fullformat ATX byr på.

Med plass til bare 1x PCI og 1x AGP, kan det derfor bli litt i minste laget for brukerne som IWILL sikter på. Til gjengjeld er den den første mini-PC-en med toveis-prosessorstøtte, og kanskje en ypperlig kandidat for AMDs nye effektsvake Opteron HE/EE-prosessorer. Med dagens kapasitet på minnemoduler, er det også plass til 8 GB minne i de fire registrerte minneslottene.


Ellers byr ZMAXdp på alle de iboende herligetene i NVIDIAs nForce3 250Gb-brikkesett, som RAID-støtte, gigabit ethernet og integrert brannmur. I tillegg har ZMAXdp en egentutviklet strømforsyning på 300 Watt og plass til 2 harddisker pluss en optisk enhet.

Les mer om ZMAXdp på IWILLs hjemmesider.

ZMAXdp har fått en anbefalt utsalgspris på 499 dollar av IWILL, og ventes på markedet en gang i september. Så får vi bare se om den dukker opp på et og annet arkitektkontor her på berget etterhvert.

(Kilder: VR-Zone, IWILL)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen