Toshibas 2,5-tommer setter rekord
(Bilde: Toshiba / Shutterstock)

Toshibas 2,5-tommer setter rekord

I denne er det plass til anstendige tre terabyte.

I den evig pågående kampen om å være best og størst tok Toshiba et stort skritt fram i forrige uke, da de annonserte verdens første 2,5-tommers harddisk på tre terabyte. Fra før har de en tilsvarende disk på 2 TB, en kapasitet som matches av både Western Digital og Seagate.

Harddisken har fått den heftige betegnelsen MQ03ABB300 og har fire plater, like mange som lillebroren på 2 TB. Men på den nye modellen har dataene blitt pakket tettere, med plass til 750 GB per plate. Ifølge japansk lov gjør også dette harddisken mer energieffektiv, ettersom slikt er definert som strømforbruk delt på formatert kapasitet.

Ikke i din neste bærbare

Selv om en 2,5-tommer på 3 TB høres fint ut, er det likevel et lite skjær i sjøen – disken har en høyde på 15 millimeter. Dette gjør at den ikke vil passe i de fleste bærbare datamaskiner, som vanligvis har en begrensning på 9,5 eller til og med 7 millimeter høye harddisker.

På den annen side er det i dag mange som uansett foretrekker bærbare med SSD, som jo har lavere kapasitet.

En 15 millimeter høy 2,5-tommer vil uansett kunne gjøre god nytte for seg som ekstern «reisedisk» eller som harddisk i et mediesenter, hjemmeserver, NAS eller liten PC der det er trangt om plassen. 2,5-tommere er også å foretrekke når det er viktig å holde strømforbruk, varme og ikke minst støy på et lavt nivå.

Uansett må vi pent finne oss i å vente litt på godsakene – MQ03ABB300 skal etter planen først starte å sendes ut i mai måned.

Ikke så nøye på størrelsen?
Seagates nye lagringsdisk får en veldig hyggelig pris >>>

(Kilde: NTBinfo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen