Toshiba utfordrer XPS og Voodoo

Toshiba har lenge vært blant de trausteste i klassen når det gjelder design, men de tre nye Qosmio-modellene ser sprekere ut, og under dekselet skjuler det seg en drømmemaskin for spillentusiaster.

Tre modeller
Qosmio-serien utvides nå med tre nye modeller, F50, G50 og X300, som alle fokuserer tungt på multimedia og spill. Den mest iøynefallende av modellene er utvilsomt X300 med sine blinkende lys og det flammerøde designet. Maskinene kan oppskalere DVD-innhold i til HD-kvalitet, og kode om digital-tv til MPEG4 i sanntid.

Playstation 3-teknologi

F50 og G50 kommer med Quad Core HD Processor SpursEngine SE1000, en hjelpeprosessor som er basert på Cell Broadband Engine med fire synergetiske prosesseringselementer, samme teknologien som brukes i Playstation 3.

Thomas Teckentrup, sjef for Toshiba Computer Systems i Europa, mener at multimediebehandling er viktig for dagens forbrukere.

- Qosmio-serien er den første av sitt slag som kan oppskalere videoinnhold til HD i sanntid. Vi har som mål å imøtekomme de høye kravene og forventningene til mer avanserte og sofistikerte brukere ved å satse på tidsriktig design og innovativ teknologi, og ved å nekte og inngå kompromisser mellom det helhetlige og detaljene, sier Teckentrup.Utfordrer XPS og Voodoo

Seriøse spillmaskiner har stort sett vært forbeholdt de stasjonære variantene, men Dell har laget solide alternativer med XPS-serien og sist nå gjennom oppkjøpet av Voodoo. Toshiba vil imidlertid gi Dell kamp om spillentusiastenes gunst.

- Qosmio-serien til Toshiba er et eksempel på bærbare som truer segmentet som desktopen tidligere hadde enerett på, nemlig høykvalitets multimedia og spill. Og med inkorporeringen av innovative funksjoner som HD quad-core prosessorer, større skjermer og ansiktsnavigering vil bærbarsegmentet fylle et viktig gap i markedet, sier Eszter Morvay, senior markedsanalytiker i IDC, og viser til resultater som peker mot en økning på rundt 70 prosent i bærbarsalget i Europa i år.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen