Toshiba tar i bruk perpendikulært


Toshibas 40 GB 1,8-tommer tar i bruk ny teknologi

Toshiba melder om at selskapet har sendt ut de første leveransene av harddisker med såkalt perpendikulær teknologi. Slik teknologi muliggjør større lagringskapasitet i harddisker.

133 Gb per kvadrattomme
Toshibas nye 1,8-tommers harddisk, MK4007GAL, benytter nettopp perpendikulær teknologi. Disken lagrer hele 40 GB data på kun én plate, med en datatetthet på 133 Gigabit per kvadrattomme. Dette er ifølge Toshiba den harddisken på markedet med hittil størst datatetthet.

Spesifikasjonene for disken er ellers 15 ms gjennomsnittlig søketid, ATA100-grensesnitt og 4200 RPM. De fysiske målene er 54 x 78,5 x 5 mm og vekten er 51 gram.

Det vil også komme en versjon med to slike plater (MK8007GAH), for totalt 80 GB kapasitet. For denne er vekten noe høyere, 62 gram.

Diskene rettes mot bruk i håndholdte konsumentprodukter som mediaspillere, ultra-portable PC-er osv. F.eks. er disken allerede på plass i Toshibas egne MP3-spillere.

0,85-tommer neste år
Til neste år vil Toshiba lansere 0,85-tommers harddisker med samme teknologi. Disse er ventet å få en kapasitet på 6 til 8 GB per plate.

Mer informasjon finnes hos Toshiba.

(Kilder: Toshiba, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen