Toshiba Satellite Pro A120

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ytelse

Satellite Pro A120 kommer i flere forskjellige utgaver med ulik ytelse. Vår testmodell er en av de rimeligste modellene med en svak Celeron M 410 på 1,46 GHz.

Denne utgaven er også utstyrt med et brikkesett fra ATI, noe som også vil si at det integrerte skjermkortet er fra den samme produsenten. Den innebygde ATI-grafikken har vist seg å tilby en god del bedre ytelse enn Intels grafikkbrikker. Satellite Pro A120 blir levert med Celeron M4x0 og ATI brikkesett eller Core Duo og Intel-grafikk.


ze2216 er en av HPs modeller for fjoråret som vi testet for ett år siden. Denne maskinen kostet i underkant av 7000 kr da vi testet den, med andre ord litt dyrere enn maskinen vi ser på i dag. ze2216 bruker det samme brikkesettet og dermed det samme skjermkortet som Satellite Pro A120.


Celeron M410 på 1,46 GHz er ikke den raskeste prosessoren vi har sett, og i og for seg svært lik Sempron-prosessoren i HP ze2216. Core Duo-prosessoren i HP Pavilion dv2017 er i en klasse for seg selv.


I Sciencemark-testene gjør Toshiba-maskinen det svakt. Maskiner basert på AMD-prosessorer har generelt vært gode i disse testene og HP ze2216 med Sempron-prosessoren er raskere enn Satellite Pro A120.


Minneytelsen er helt grei med tanke på at det er en modul med DDR2-533 minne. Ze2216 var utstyrt med DDR(1)-minne på lavere frekvenser, noe som førte til den lave ytelsen i den testen.


PCMark-testen viser at Toshiba Satellite Pro A120 er omtrent på nivå med maskinen vi testet for ett år siden til en tusenlapp mer. Men vi ser også at den ekstra minnebåndbredden Toshiba-maskinen har gir utslag i grafikkytelsen.


Alle de tre maskinene i oversikten gir tilnærmet lik batterilevetid. Litt over to og en halv time er ikke allverden, men man må også tenke på prisen.

Toshiba Satellite Pro A120-247

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen