Toshiba Satellite Pro A120

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I bruk

Den fysiske størrelsen på maskinen er større enn normalt for en maskin med 15,4-tommers skjerm. Grunnen til dette er at Toshiba ville lage maskinen mer solid enn vanlig.

Skjermen er bedre beskyttet i alle retninger og hengt opp på en måte som skal gjøre at den tåler større påkjenninger. Likevel ble vi ikke så veldig imponert over hvor stivt skjermlokket er. Lokket gir etter for trykk, og det skal ikke så mye til før man ser variasjoner i skjermbildet.

Tastaturet er imponerende godt avstivet og virker langt mer solid enn skjermlokket. Det er ingen områder som gir betydelig etter for trykk og klikkenivået er behagelig. Tastaturet på vår testmodell var ikke av den norske eller nordiske typen, men tasteoppsettet er forholdsvis typisk det vi er vant til - med en stor entertast. En ting vi ikke helt ble fortrolig med umiddelbart er at tastaturet er plassert noe lengre til høyre på maskinen enn normalt.

Musflaten er noe liten og har en tradisjonell utforming som ikke passer så godt til bredformatskjermen. Knappene er store og gir fra seg en lav klikkelyd.

For at maskinen skal tåle litt knall og fall har Toshiba plassert hovedkortet mot midten av maskinen slik at det ikke er å finne i noen av de fire hjørnene. Det vil si at hovedkortet ikke møter på de samme påkjenningene som den ellers ville ha gjort.

I tillegg er det en sensor som merker om maskinen er i fall eller mottar ytre påkjenninger som kan være skadelige for harddisken, og parkerer dermed lesehodet til harddisken. Dette er tilsvarende IBM/Lenovo på Thinkpad-modellene, Apple-maskiner og noen Acer-maskiner. Det er dog ikke ofte vi ser dette på maskiner i denne prisklassen.

På grunn av plasseringen til hovedkortet er det tilnærmet ingen tilkoblingsmulighetene på sidene til maskinen. Høyresiden inneholder bare den optiske stasjonen og hullet for kensingtonlåsen.

Baksiden bærer også sine spor om at hovedkortet er plassert mot midten av kabinettet. Til venstre på bildet ser vi modem-tilkoblingen, plass for S-Video-utgang og seriellport. De to siste finnes ikke på denne maskinen, men på grunn av at Toshiba benytter seg av det samme kabinettet i en av Tecra-modellene har de valgt å gjøre det enkelt ved å utelukke enkelte porter i den billigste utgaven. Satellite Pro A120 mangler også docking-kontakt og fingeravtrykkleser.

Portene som finnes bak i tillegg til den nevnte modemutgangen er skjermutgangen (D-Sub), strømtilkoblingen, tre USB-kontakter og nettverksutgangen.

Venstresiden inneholder også få tilkoblingsmuligheter. Her ser man bare en PCCard-slott og minnekortleser som kun støtter SD-kort. Venstresiden inneholder også vifteutblåsningen.

Fremsiden av maskinen inneholder to porter, nemlig mikrofoninngangen og hodetelefonutgangen. Et halvveis analogt volumhjul (bare venstre, høyre og inn og ikke rundt) og bryteren for å aktivere eller deaktivere trådløs kommunikasjon.

Vi er godt fornøyd med at det er få tilkoblingsmuligheter på høyresiden, men vi hadde mer enn gjerne sett USB-tilkoblinger på venstresiden, og ikke bare bak. Lydtilkoblingene hadde vi også i større grad foretrukket å ha på venstresiden enn foran.

Vår testmodell hadde ingen hurtigknapper, men det er god plass til det på venstresiden av tastaturet. Denne plassen er forbeholdt Tecra-modellene som benytter seg av det samme kabinettet.

Høyttalerene er det mange ser på som typiske høyttalere i bærbare maskiner. Det eneste problemet er at mange av de andre produsentene har kommet seg et par skritt forbi på flere av modellene. Toshibas høyttalere på Satellite Pro A120 holder ikke til så mye.


Skjermen holder dessverre ikke så god kvalitet som vi forventer i 2006. Lysstyrken er lav, og kontrasten er dårligere enn normalt. Fargegjengivelsen er grei, men det hjelper ikke så mye når det er dårlig kontrast og lysstyrke. Denne maskinen har også et matt panel.

Støynivået på maskinen er også i høyeste laget. Viften går mer eller mindre konstant og høres selv om maskinen ikke driver med tunge oppgaver. Maks støynivå er ikke høyt i forhold til de kraftigste maskinene, men likevel i høyeste laget under normal bruk. På grunn av at viften går kontinuerlig er også varmeutviklingen lav, som dere kan se nedenfor.Toshiba Satellite Pro A120-247

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen