Test

Toshiba Satellite A350

Toshiba har de siste årene gjort et lite comeback med solide og relativt rimelige bærbare, og vi har sett nærmere på allsidige Satellite A350, som ser slik ut:Liker du blank lakk kommer du også til å like A350 (eller en hvilken som helst beslektet modell). Er du derimot av typen som henger seg opp i fingermerker bør du enten holde godt fast på den medfølgende pussekluten, eller se deg om etter en litt mindre skinnende bærbar. Det sistnevnte kan for øvrig kan begrense utvalget ditt ganske mye, ettersom produsentene er spandable på lakken nå for tiden.

Satellite A350-Q12 har en prislapp på omtrent 7500 kroner og er bestykket med:
  • 16-tommers skjerm - 1366 x 768 piksler
  • Intel Core 2 Duo T6400 - 2,0 GHz
  • 320 GB harddisk - 5400 RPM
  • 3 GB RAM - 800 MHz
  • ATI Mobility Radeon HD 3650 - 512 MB RAM
  • 10/100 LAN, 802.11a/b/g/n WLAN, Bluetooth
Merk at Toshiba Satellite A350 kommer i flere utgaver, med noe ulik konfigurasjon. Modellen vi har testet her er A350-Q12.

Har det meste
Satellite A350 er med sin 16-tommers skjerm ikke akkurat en liten bærbar, og vekten ligger på litt over 2,9 kilo. De strategiske målene er 38,3 x 26,7 x 4,3 cm.

Av tilkoblingsmuligheter har Toshiba puttet inn det meste som behøves på en bærbar:


På venstre side finner vi VGA, S-Video og HDMI ut, LAN, en USB og en kombinert eSATA/USB, FireWire og ExpressCard/54. Varmluften kommer også ut på denne siden.


Høyre side har 2 x USB, modem, DVD-brenner, strøminntak og plass for kensingtonlås.

I front av maskinen er det en bryter som slår av og på trådløst nett/blåtann, minnekortleser, lyd ut/inn og et snurrehjul for volumkontroll.

Shiny shiny
Flere av de bærbare vi har testet i det siste har skjerm i 16:9-format, og derfor er det ikke overraskende å se dette på A350, som også er å se på som en slags multimediemaskin. Skjermoppløsningen er 1366 x 768, altså 720p HD, noe som på en 16-tommer kanskje vil virke litt lite for noen, og være passe for andre. Har du ingen formening om dette anbefaler vi deg å sjekke ut dette selv i butikken.

Ikke overraskende er skjermen av den blanke typen. Gode farger og kontrast altså, men til gjengjeld må du akseptere reflekser fra ymse lyskilder. I skjermrammen finner vi webkamera og mikrofon.

Det er lenge siden vi så en direkte dårlig skjerm på en vanlig bærbar PC, og Satellite A350 er ikke noe unntak på dette punktet. Den vertikale innsynsvinkelen er riktignok fremdeles ikke noe å skryte av, men ellers har vi ikke noe spesielt å klage over. Til vanlig hjemmebruk er dette mer enn godt nok.

Når vi går over til byggekvaliteten er det også som forventet av en bærbar i denne pris- og vektklassen. Chassiset virker solid og stivt, og uten spesielle svake punkter. Vi kunne dog ønsket oss litt mer stivhet i lokket, men det er kanskje uansett ikke så mange som drar med seg en såpass stor bærbar overalt.Toshiba har tatt den helt ut med blank lakk, selv tastaturet skinner her. Og da mener vi det på mer enn en måte, for selv om det kanskje ikke ser sånn ut er det usedvanlig behagelig å skrive på. Vi har heller ikke noen spesielle reservasjoner mot layouten. Riktignok ligger Page Up og Page Down til høyre for Enter-tasten, men mellomrommet er stort nok til å unngå forviklinger.

Pekeplaten er ru, men følsom, og har både vertikalt og horisontalt skrollefelt. De to knappene under er store nok til å nesten gjøre det umulig å bomme på dem.

Vi kommenterer normalt sett ikke lydkvaliteten på bærbare datamaskiner, men i dette tilfellet er det verd å nevne at de to høyttalerne fra Harman/Kardon gjør at Satellite A350 har bedre lyd enn gjennomsnittet.

>>> Resten av testen finner du på neste side

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen