Toshiba produserer XDR-minne


(bilde: Gamesattack.de)


Mange husker nok selskapet Rambus med sitt RDRAM-minne, som ble valgt ut av selveste Intel til å representere fremtidens minne. Til tross for at ytelsen var svært god, nådde ikke RDRAM opp i kampen mot (DDR) SDRAM. Intel droppet omsider Rambus og RDRAM til fordel for den konkurrerende DDR SDRAM-teknologien.

I sommer kom Rambus igjen på banen og lanserte XDR (Extreme Data Rate) DRAM, i samarbeid med Toshiba og Elpida [les vår nyhet]. Nå nylig kunne Toshiba kunngjøre at prøveproduksjon av XDR-minneprøver er startet.

XDR-minnet rettes mot høy-ytelsesområder innen spill, nettverk, grafiske applikasjoner og annen digital konsumentelektronikk. Minnet opererer på effektive 3,2 GHz, ved hjelp av oktal dataoverføring (data sendes åtte ganger per klokke).


Spesifikasjoner

  • Configuration: 4 megabits word x 8 banks x 16 bits
  • Max. Data Rate: 3.2 Gbps
  • Cycle Time: 40 nanoseconds; 50 nanoseconds; 60 nanoseconds
  • Power Supply: 1.8V VDD
  • Interface: DRSL (Differential Rambus Signaling Level)
  • Latency: 27 nanoseconds; 35 nanoseconds; 35 nanoseconds
  • Package Size: 1.27 x 0.8mm pitch BGA

De første produksjonsprøvene av XDR-minne fra Toshiba er i form av 512 Mbit DRAM-brikker. Disse brikkene vil plasseres på minnemoduler med kapasitet fra 256 MB og oppover.

Elpida er på sin side ventet å starte prøveproduksjon av XDR-minne i løpet av 2004. Masseproduksjon vil ifølge Toshiba ikke starte før i 2005.

Når XDR-minnet kommer på markedet en gang i 2005 vil den argeste konkurrenten være DDR-II SDRAM [les vår sak, "DDR vs DDR-II"]. Så gjenstår det å se om Rambus kan tukte "røkla" denne gangen.

(kilder: Infoworld, X-bit labs, Gamesattack.de)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen