Toshiba og Vizio med Google TV?

Ifølge anonyme kilder skal Toshiba og Vizio lansere nyheter om TV-produkter som støtter Google TV på CES-messen i Las Vegas januar neste år. Dette innebærer at Google TV får ny støtte i tillegg til Sony, Logitech og Intel.

Sonys interesse for Google TV og 3D-TV-er er et ledd i kampen om å ta igjen markedsandeler overfor rivalen Samsung på TV-markedet. Intels involvering ved å tilby chipper til disse TV-ene er for å gjøre seg selv mindre avhengig av datamarkedet ved å få innpass på det stabile TV-markedet. Samme type motivasjon kan tenkes i forhold til de eventuelle nykommerne.

Møter motstand

Google TV har tidligere møtt motstand hos amerikanske TV-nettverk som ABC, NBC, Fox og CBS fordi de frykter at forbrukere vil se piratkopiert materiale på TV-ene sine. Til tross for dette er produktet ifølge anmeldere kun for datanerder inntil videre og ikke for mannen i gata på grunn av sin kompleksitet.

Google TV er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge og det foreligger ingen konkrete planer for når produktet eventuelt skal lanseres her. Hvorvidt Google TV vil slå an for massene gjenstår å se, men en økt oppslutning blant store produsenter vil antakelig skape et stabilt utviklingsklima for Google og samarbeidspartnerne.

(Kilder: Engadget, Bloomberg, Businessweek, Mercurynews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen