Toshiba og Elpida produserer XDR-minne


XDR DRAM-brikke fra Elpida

XDR står for Extreme Data Rate og er en minneteknologi utviket av Rambus. Minneteknologien er ment til flere typer forbrukerelektronikk. Blant annet kommer den nye Playstation til å benytte XDR DRAM. Trolig vil XDR DRAM også dukke opp i fremtidige grafikkort for entusiastmarkedet.

Toshibas og Elpidas minnebrikker er begge på 512 Mb. Til sammenlikning lanserte Samsung sine XDR DRAM-brikker allerede i januar, men de var bare på 256 Mb. Toshiba på sin side startet med prøveproduksjonen allerede i slutten av 2003.

Noen tekniske detaljer
Toshiba byr på frekvenser på 4,8 GHz, noe som gir en båndbredde på hele 9,6 GB/s. Brikkene skal dessuten kunne operere på hele 6,4 GHz dersom man gir dem litt ekstra spenning.

Elpida på sin side kjører brikkene sine med en frekvens på 3,2 GHz, noe som gir en båndbredde på 6,4 GB/s. Brikkene fra Elpida skal være skalerbare opp til 4,0 GHz. For ordens skyld kan man legge til at Rambus opplyser at XDR DRAM kan brukes til frekvenser opp til 8,0 GHz, skalerbar i trinn på 800 MHz fra 2,4 GHz og opppver.

Tidsperspektiver
Når det gjelder tidsperspektiver er det regnet med at entusiastene kan legge sine hender på grafikkort med XDR DRAM en gang i 2006. En mer allmenn bruk av XDR DRAM kan trolig komme en gang i 2007.

(Kilder: Toms Hardware , VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen