TEST: Toshiba NB550D

Test Toshiba NB550D

En stilig og batteristerk minibærbar

Det er mye å like på lille Toshiba NB550D

Konklusjon

Det har lenge vært Intel som har dominert markedet for minibærbare, og du kan fremdeles si at de har et godt fotfeste i den delen av maskinverdenen der lavt strømforbruk er viktig. Det er allikevel spennende å se AMD komme med konkurransedyktige produkter, og prosessoren AMD C-50 som vi finner i Toshiba NB550D har helt klart livets rett.

Toshiba NB550D er en maskin som er i direkte konkurranse med populære Asus Eee, MSI Wind og Acer Aspire One, og alle disse serienes varianter. For å skille seg ut fra mengden har Toshiba satset på underholdning og en spenstig design.

Ytelsen til NB550D er som ved nett-PC-er flest i vår mening. Det nytter ikke å drive med multitasking med tunge programmer, og du bør fjerne alt som følger med maskinen av unyttige programmer for å ha en fornøyelig dataopplevelse. Det er mulig å dra noen eldre spill med NB550D, i større grad enn de fleste minibærbare, men dette er ingen spillmaskin.

Det vi vil trekke frem som mest positivt med Toshiba NB550D er utvilsomt det spreke ytret. Fargene maskinen leveres i er enda flottere i virkeligheten enn på bildene, og fargedetaljene rundt høyttalerne og museknappene setter prikken over i-en. Lyden i høyttalerne er også veldig god, bedre enn i de fleste bærbare maskiner ville vi si. Nesten 11 timer batteritid er det også bare å bøye seg i støvet for, særlig når Toshiba oppgir levetiden til å være 9,5 timer. HDMI-tilkobling og integrert skjermkort som lett takler full-HD video settes også stor pris på.

Noe som dessverre trekker ned totalinntrykket er all den fullstendig unødvendige programvaren som følger med. Dette tar lang tid å avinstallere, og gjør den opplevde hastigheten på maskinen ulidelig treg. Med 2 GB RAM ville nok dette vært atskillig bedre. For de stilbevisste gjør det store batteriet maskinen ekstra tykk helt bakerst, men det stikker heldigvis ikke ut på noen måte.

Totalt sett er Toshiba NB550D en veldig spennende minibærbar. AMD-prosessoren er et friskt pust i en Intel-dominert del av datamarkedet, og kul design kombinert med god lyd er ikke å forakte. Bare husk at dette ikke er en datamaskin som takler all mulig bruk, så hold dere helst til lette programmer og internettsurfing med en Toshiba NB550D.


Kul og gjennomført design
Solid konstruksjonskvalitet
God lydkvalitet i høyttalerne
Behagelig tastatur og pekerplate
Lang batteritid


Mye unødvendig programvare følger med
Lite minne for Windows 7Acer Aspire One 522, et godt alternativ?
Acer Aspire One 522, et godt alternativ?

Andre alternativer

Dersom du vil ha den samme prosessoren i en annen maskin, men til en litt lavere pris, kan du ta en kikk på Acer Aspire One 522 som koster fra 2 200 kroner.

Med denne maskinen får du høyere oppløsning på skjermen (1280 x 720 piksler), men til gjengjeld dårligere batteritid. På én ladning skal maskinen holde ut i 6 timer, men vi har ikke testet Aspire One 522, så hverken kvalitet eller faktisk batteritid kan vi si noe om.

Toshiba NB550D

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen