Toshiba med brilleløs 3D

Toshiba sparer ikke på kruttet når selskapets Phil Osako påstår at de skal være klare med en brilleløs 3D-bærbar allerede mot slutten av 2011. Dette betyr at det skal legges inn en betydelig arbeidsinnsats i løpet av året.

Prototyp
Toshiba har lenge sagt at deres mål er å lage brilleløse 3D-løsninger til sine bærbare. At amibsjonene er såpass store er litt overraskende. Allerede nå har Toshiba vist frem en prototyp som skal vises til et langt større publikum på årets CES i Las Vegas. Rapporter tyder på at denne prototypen er forholdsvis løs i fisken foreløpig.

Langt frem
Det er liten tvil om at dette er noe forbrukerne vil komme til å like, nærmere bestemt spillentusiastene. Det er neppe slik at Word eller Excel i 3D kommer til å bli en hit med det aller første. Uansett slik teknologien står i dag er de største utfordringene å unngå "sweet spot"-problematikken. Oversatt til norsk betyr dette at man må utvide innsynsvinkelen til maskinens skjerm. Dette har vist seg å ikke være et trivielt problem.

På sin Qosimo bærbare prototyp har Toshiba prøvd å løse dette ved å benytte to 3D LCD-er, samt et eget nettkamera som har en egen sporingsfunksjon på øynene dine slik at maskinen registrerer hvis du flytter deg. Poenget med dette er at du skal kunne se 3D uansett hvordan du plasserer deg foran maskinen. De som har fått en kikk på maskinen rapporterer at dette ikke helt er på plass og fungerende ennå.

Som sagt er det ikke et lite ambisiøst mål Toshiba har satt seg, og det skal etter vår mening mye til før man klarer å være ferdig innen utgangen av 2011. Vi skal imdlertid holde tommelen opp for Toshiba og ønske dem lykke til. Konsekvensen av selskapets arbeid kan fort smitte over på TV-bransjen, og da snakker vi om 3D-TV med potensiale.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen