Toshiba kjøper Fujitsu-virksomhet

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Harddiskvirksomheten til Fujitsu har lenge vært til salgs. Det var lenge forventet at Western Digital kom til å gjennomføre oppkjøpet, men hele prosessen ble stoppet da det ble klart at WD ville bli tvunget til å gjennomføre en del omstruktureringer som ville få store konsekvenser for de ansatte i Japan.

Nå ser det ut som om Toshiba istedet kommer til å ta over WDs posisjon.

Foreløpig sies det at Toshiba kan betale omlag en halv million USD for harddiskvirksomheten. Dette er betydelig lavere enn Western Digital var villig til å gi, men det har kanskje en del verdi at virksomheten overtas av noen som kan drive dette videre som den er.

Toshiba har heller ingen tradisjon for å lage 3,5-tommers harddisker, noe som gjør at virksomheten utelukkende vil fokusere på 2,5-tommers disker. Satt i sammenheng med at markedet generelt vil foretrekke 2,5-tommere (dersom tekniske spesifikasjoner er like bra som 3,5-tommer), kan dette kanskje bli bra likevel?

Fujitsus harddiskvirksomhet kan dessverre ikke karakteriseres som spesielt profitabel og dersom oppkjøpet gjennomføres må det nok uansett en del omstruktureringer til for å overleve.

Det sies at avtalen kan være i boks allerede innen utgangen av januar.

(Kilde: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen