Toshiba er tilbake

I vår del av verden er japanske Toshiba mest kjent for hjemmeelektronikk som TV-er og bærbare PC-er, samt varmepumper, for å nevne noe.

Helt frem til 2003 var det også mulig å få tak i Toshibas mobiltelefoner i Europa. På grunn av lave salgstall besluttet selskapet imidlertid å skrinlegge mobilsalget i Europa i oktober 2003. Salget i Nord-Amerika og Kina gikk heller ikke bra, og i 2004 sluttet selskapet å selge mobiltelefoner også i disse landene.

Nå har trenden snudd, og flere nettsteder melder at Toshiba kommer til å gjenoppta salget av mobiltelefoner i Europa. På nettsidene til Toshibas europeiske avdeling finner vi to modeller, som det japanske selskapet har pønsket ut for det Europeiske markedet.

Ny 3G-telefon
Den første av Toshibas nye Europa-modeller har fått navnet TS 921 og er en 3G-telefon med mange multimediamuligheter.

Telefonen indre TFT-skjerm har en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter og kan vise 260 000 farger. Den ytre skjermens oppløsning er på 112 x 112 piksler, og kan vise 65 000 farger.

Kameraet kan skilte med en oppløsning på 1,92 megapiksler, og lar deg også ta opp små videosnutter om du skulle ønske det. Hvis du er i det musikalske hjørnet, har TS 021 også full støtte for å spille av MP3.

For at du skal få plass til noen av sangene dine, er et SD-minnekort inkludert i pakken når du kjøper telefonen.

TS 921 kan kobles til andre enheter både via blåtann, infrarød og USB 1.1.

Med sine 148 gram er ikke TS 921 noen lettvekter. Målene på 111 x 50 x 25 millimeter plasserer heller ikke denne modellen blant de miste klapptelefonene i dag. Telefonens størrelse kan sammenliknes med målene til Sony Ericssons Z800i, som også er en relativt kraftig plugg sammenliknet med målene til andre kamskjellsmodeller på markedet.

I følge Toshibas egne nettsider, er det kun Vodafone som vil få selge denne modellen i Europa. Siden Vodafone ikke opererer her til lands, er det foreløpig liten sjanse for at vi vil se denne telefonen i Norge. Vodafone har imidlertid fotfeste i Sverige. Hvis vi ser bort i fra at telefonen sannsynligvis vil være låst til Vodafone, skulle det derfor ikke være umulig å skaffe seg et eksemplar over grensen for så å benytte telefonen i Norge.

I følge Toshibas egne nettsider er TS 921 foreløpig tilgjengelig i Storbritannia, Spania og Tyskland. I Storbritannia selger Vodafone telefonen for drøye tusenlappen.

Enkel stil
Toshibas andre Europa-modell, TS 10, er en god del enklere enn storebror TS 921. Denne modellen vil nok falle best i smak hos de som setter design høyere enn fete spesifikasjoner.

TS 10s indre TFT-skjerm har en oppløsning på 128 x 160 bildepunkter, og kan vise det samme antallet farger som søstermodellens ytre skjerm, nemlig 65 000 farger.

Den ytre skjermen til TS 10 er en STN-skjerm, og har en oppløsning på 96 x 64 punkter. Enhetens VGA-kamera har 4 x digital zoom.

Når det kommer til de trådløse mulighetene, er Toshiba svært sparsomme. WAP 2.0 er på plass, men spesifikasjonslisten sier ellers verken noe om støtte for blåtann eller infrarød.

Enhetens mål er 97 x 46 x 17 millimeter, noe som setter den i bås med de fleste andre kamskjellstelefoner vi ser her til lands. Vekten er også litt lettere å bære enn TS 921, og skal være under 95 gram.

Det er foreløpig uklart hvilke europeiske land TS 10 vil selges i og hva den kommer til å koste. På grunn av den manglende Vodafone-logoen, kan vi imidlertid konkludere med at TS 10 ikke vil distribueres gjennom denne operatøren.

(Kilder: Forbes, Wireless Watch, Toshiba)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen