(Bilde: Toshiba)

Toshiba sparker halvparten av TV-staben

Tøffe tider for det japanske selskapet.

Toshiba slipper stadig nye TV-modeller på markedet og var også tidlig ute med 4K-TV-er, som de nå også har begynt å lansere til rimeligere priser.

I dagens tøffe konkurranseklima viser det seg likevel at TV-er er blitt et stort tapsprosjekt for det japanske selskapet, og denne harde realiteten vil flere tusen ansatte nå få merke på kroppen.

TV-avdelingen halveres

Som nyhetsbyrået Reuters melder skal Toshiba kvitte seg med hele 3000 mennesker i TV-staben sin, noe som utgjør intet mindre enn halvparten av selskapets TV-avdeling.

To tredjedeler av disse stillingene skal kuttes utenfor Japans grenser, hvor Toshiba disponerer tre fabrikker i landene Kina, Indonesia og Polen. Som en konsekvens av kuttene vil to av disse bli stengt, men det er uklart hvilke.

TV-avdelingen til selskapet har slitt med røde tall de siste to årene på grunn av en fallende etterspørsel, som igjen fører til stadig lavere priser å konkurrere med.

Forventer bedring neste år

Som vi har rapportert tidligere har for eksempel aktører som Samsung og LG og Sony redusert prisene på 4K-TV-er en god del den siste tiden.

Det forventes at Toshibas forestående innsparingstiltak vil gi en positiv bunnlinje i løpet av andre halvdel av inneværende finansår, som ender 31. mars 2015.

På PC-fronten går det bedre: Toshiba slapp nettopp sin første 15-tommers Ultrabook »

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen