Toshiba SSD oppgraderings-kit.
Toshiba SSD oppgraderings-kit. (Bilde: Toshiba)

Toshiba slipper SSD-pakke

Blir også å finne i norske butikker.

"Harddisker" basert på minneteknologi, bedre kjent som SSD, har sørget for at datamaskinene våre oppleves raskere og mer responsive enn før. De har også sørget for at produsentene har fått flere penger på bok.

Et godt marked tiltrekker seg som kjent konkurrenter som jordbæris tiltrekker seg hunder, og nå vil Toshiba være med og leke. Med et SSD oppgraderings-kit ønsker de nå å gi de mer etablerte SSD-aktørene litt sunn konkurranse.

Som med oppgraderingspakker flest, skal Toshibas produkt gjøre det enklere for menigmann å bytte ut sin eksisterende harddisk med en langt kjappere SSD. Et kit inneholder det man skulle trenge for å oppgradere en stasjonær eller bærbar PC: Skruer, kabler, brakett for feste i 3,5 tommers brønn, SATA til USB migrasjonskabel og programvare for å overføre innhold fra den gamle til den nye disken.

Kjapp nok?

Men stjernen i showet er selvfølgelig selve SSD-en. Den kommer i kapasiteter på 60 GB, 128 GB og 240 GB, naturligvis med har SATA 6.0 Gb/s grensesnitt. Toshiba oppgir gjennomsnittlig lese- og skrivehastighet til henholdsvis 557 MB/s og 526 MB/s, noe som betyr at den trolig vil kunne hevde seg skikkelig – og det trengs i all konkurransen.

Andre spesifikasjoner har vi ikke, men det er klart at SSD-en er i vanlig 2,5-tommers format med standard 9,5 mm høyde. Prisene på toshibadirect.com er 109,99 dollar for utgaven på 60 GB, 209,99 dollar for 120 GB og 309,99 dollar for den største kapasiteten .

Toshiba i Norge har bekreftet at produktet etter hvert vil være å få tak i her til lands, men kan verken si noen om tidspunkt eller priser i skrivende stund.

Les også:

Kilde: XbitLabs

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen