Toshiba Portégé Z10t. (Bilde: Toshiba)

Toshiba slipper hybrid-PC med eget nettbrett

Blir den første i sitt slag fra selskapet.

Portégé er navnet på Toshibas serie av bærbare og ekstra lette toppmodeller rettet mot bedriftsmarkedet. Nå tar selskapet serien i en helt ny retning og lanserer sin aller første hybridmaskin, som kommer med en avtagbar nettbrett-del.

For arbeidere på farta

Modellen har fått navnet Portégé Z10t og er ifølge Toshiba laget for «mobilt bedriftsbruk». Nettbrettet har en skjerm på 11,6 tommer og full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Skjermen skal også støtte opptil ti berøringspunkter.

Toshiba har ikke oppgitt prosessordetaljene, men kun sagt at modellen leveres med de siste Intel Core-prosessorene for bærbare, noe som antakelig inkluderer alternativer som Core i5 3317U og Core i7 3517U/3537U.

Minne -og lagringsalternativene er også for øyeblikket uvisse, annet enn at Z10t kommer med SSD. Utover dette er maskinen utsyrt med USB 3.0-porter, HDMI, Bluetooth 4.0, 802.11 b/g/n WiFi og Intels WiDi-teknologi, som gjør at du kan sende HD-innhold trådløst til en ekstern, kompatibel skjerm.

Hardfør hybrid

Maskinen måler 1,69 centimeter i høyden i front, og 1,99 centimeter bak. Tastaturet er baklyst og ifølge Toshiba også sprutsikkert, om du er blant dem som har en lei tendens til å søle drikke utover tastene. Maskinen skal dessuten være i stand til å tåle en ekstra støyt.

Z10t kan for øvrig fåes med en penn som gjør skriving og tegning på skjermen enklere, og nettbrettet har også en funksjon for gjenkjennelse av håndskrift.

Portégé Z10t vil bli tilgjengelig i Europa i løpet av andre kvartal i år, til en veiledende utsalgspris på 1099 euro, eller litt under 9000 kroner. Det er foreløpig uvisst når modellen kommer til Norge og hva den vil koste her til lands. Se flere bilder under.

Hybrid-PC-ene tar mange former: Snart slipper LG en modell med et tastatur som sklir frem bak nettbrettet »

(Kilde: Toshiba)

(Bilde: Toshiba)
(Bilde: Toshiba)
(Bilde: Toshiba)
(Bilde: Toshiba)
Toshiba Portégé Z10t. (Bilde: Toshiba)
(Bilde: Toshiba)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen