Utvikling av minnebrikker utgjør en stor del av Toshibas kjernevirksomhet.
Utvikling av minnebrikker utgjør en stor del av Toshibas kjernevirksomhet. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Toshiba kvesser kniven – saksøker nær partner

Minneprodusent skal ha stjålet informasjon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De to bedriftene Toshiba og SK Hynix samarbeider normalt på mange felt, men er konkurrenter innenfor minneproduksjon. Nå mener japanske Toshiba at en av sørkoreanske SK Hynix' eks-ansatte skal ha tilegnet seg hemmeligstemplet teknisk informasjon. Dette forteller de i en kortfattet pressemelding.

Spionasjen skal ha skjedd etter at en person som tidligere jobbet med et minneutviklingsprosjekt hos Sandisk, et annet Toshiba-eid selskap, tok med seg informasjon derfra til sin nye jobb.

Stort omfang

Den tidligere ansatte ble nylig arrestert for kriminelle handlinger under japansk konkurranselovgivning, og det er på bakgrunn av dette Toshiba nå saksøker SK Hynix. Selve forholdet ligger litt tilbake i tid, og avhendingen av informasjon skal ha skjedd en gang etter 2008.

I en pressemelding forteller Toshiba at de ikke ser noen andre muligheter enn å ta saken til retten, til tross for at de driver forretninger sammen med SK Hynix på enkelte områder. Årsaken til dette skal være at omfanget av de tekniske dataene som skal ha havnet i gale hender, så vel som viktigheten av informasjonen det dreier seg om.

Nøyaktig hva slags informasjon det er snakk om, utover at den omhandler NAND-minne sier de dog intet om. Toshiba sier også at som følge av at denne saken kunne oppstå i utgangspunktet vil de fremover sørge for et mer robust system for å beskytte sin intellektuelle eiendom.

Toshibas minneteknologi brukes blant annet i SSD-er:
Nylig kjøpte selskapet opp SSD-produsenten OCZ »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen