Test Toshiba 40RL953N

(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

Se hvor mye TV du får for under 6000 kroner

Trenger du virkelig en som koster mer?

Blant store aktører som Samsung, LG og Panasonic, blir Toshiba en ganske liten TV-produsent. Utvalget av modeller er ikke i nærheten av det de store produsentene har.

Men et punkt som Toshiba konkurrerer med de store på, er pris. De fleste modellene som selges på det norske markedet i dag får du til under ti tusen kroner. Har du et litt trangere TV-budsjett, er ikke Toshiba et merke som du skal se helt bort fra.

Den TV-en vi har fått opp på testbenken i dag, heter Toshiba 40RL953N. Dette er en 40-tommers LED-TV som ligger omtrent i mellomsjiktet. Trenger du en litt mindre kandidat, finnes denne modellen også i størrelsen 32 tommer.

Design

TV-en følger at ganske tradisjonelt design, dette er altså ingen designbombe av en TV. Den eneste detaljen som stikker seg litt ut fra resten av designen er en tynn og blank plastkant som sitter i bunnen rammen.

Rammen til TV-en.
Rammen til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Rammen rundt skjermen er sort og blank, i tillegg til at den er litt bred, noe som gjør at den blanke overflaten reflekterer direkte lys ganske mye. Har du for eksempel en lampe som står å lyser i nærheten, ser du refleksjoner fra denne ganske godt.

Foten til TV-en.
Foten til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

TV-en står montert på en rektangulær fot som er i den samme blanke plastoverflaten som rammen. Siden mesteparten av foten er flat, er det ikke så mye plagsom gjenskinn fra denne.

Når du ser på panelet til TV-en, har ikke dette den blanke overflaten som rammen og foten. Overflaten her er mer matt, slik at du slipper å sitte og se på ditt eget speilbilde.

Det er mye bruk av plast på denne TV-en, noe vi ofte ser på modeller i dette prissjiktet. Toshiba er altså verken bedre eller dårligere enn konkurrentene.

Bli med til neste side og les mer om brukervennlighet og tilkoblinger.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen