Torvalds håndhever Linux-varemerke

Varemerket Linux er eid av organisasjonen Linux Mark Institute, en organisasjon som Torvalds sier har gått med underskudd siden starten på grunn av utgifter til advokater. Torvalds har nå fått mye kritikk fra miljøet rundt Linux, og han blir beskyldt for å forsøke å tjene penger på suksessen Linux har vært. Linux-kjernen har blitt utviklet av mange tusen mennesker, med Linus Torvalds i ledelsen.

Torvalds selv sier at å ha Linux som et registrert varemerke ikke vil ha noen effekt for sluttbrukere, slik som firmaer som bruker Linux. Håndhevingen av varemerket gjelder bare bedrifter som bruker Linux som en del av navnet på sine produktet. Disse firmaene må betale en viss sum, som ifølge Torvalds er forskjellig fra firma til firma, for å få lov til å bruke dette.

Torvalds advokat har derfor på vegne av Linux Mark Institute tatt kontakt med diverse firmaer rundt om i verden, og gitt dem beskjed om at de enten må slutte å bruke navnet, eller betale for å lisensiere det. Torvalds nekter også for at disse pengene går til ham eller noen andre enkeltpersoner, men at dette er nødvendig for å beskytte merkenavnet.

Kilder: BetaNews, LKA

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen