Test

Tortured

Kevin Cole (Cole Hauser) er ansatt i FBI og lever et relativt normalt liv med kjæresten Becky (Emmanuelle Chriqui, "Ikke krøll med Zohan") på hjemmefronten. På jobben derimot tar han stadig på seg større oppdrag; han går "undercover" i en hardbarket gjeng under kallenavnet "Jimmy Vaughn" og må takle vold, tortur og trusler på daglig basis. Kevins oppdrag begynte som en jakt på forfremmelse, men utvikler seg raskt til å bli noe Kevin ikke lenger kan regulere selv. Hvordan kan man dele et romantisk nuddelmåltid med kjæresten og rive ut neglene på en mann på en og samme natt uten å bli preget av det? Kevin skulle gjerne visst akkurat det før ting kom ut av kontroll.

Forvirrende tidshopping

Det går tidvis hardt for seg i
Det går tidvis hardt for seg i "Tortured".

Det er nærmest blitt en trend å hoppe frem og tilbake i tid mens man forteller historien. En film hvor dette er gjort på en utilstrekkelig måte burde hatt et advarselmerke lik de man finner på røykpakker. «Dette produktet kan ha følgende bivirkninger: hodepine, lett/middels irritasjon, spasmer, ukontrollerbar trang til å skru av TV-en.» "Tortured" er ikke noe skrekkeksempel på mislykket tidshopping, men mye kunne utvilsomt vært bedre.

Først og fremst; er det logisk at et stort åpent kutt i panna ikke syns i form av et arr seks måneder senere, mens et lite snitt i halsen lager et stort arr det gjøres mye ut av? Muligens en ørliten logisk brist her, eller er det flisespikkeri å legge merke til slikt? Nivået på skuespillerne i "Tortured" er svært høyt, men undertegnede savner litt mer utnyttelse av evnene for å understreke historiens gang. Kevin virker like blid og fornøyd når han er med kjæresten etter seks måneder som undercover-agent, før alt plutselig tipper helt over en dag han våkner opp av et mareritt. En slik forvandling skjer da litt mer gradvis enn over natten? Cole Hauser presterer mer en sterkt nok til å overbevise om at han ville klart taklet en mer nyansert overgang fra balansert til mentalt ødelagt.

Groteskt og makabert, med et lite hint av klisjé

Negler som rives ut, analåpninger som utforskes for potensielt farlige gjenstander og lik som nådeløst, respektløst og hurtig dissekeres i en narkotika-razzia. Kameraet har gått så nært så nært, og lite overlates til fantasien. Det må advares mot sterke scener for sarte sjeler. Om de er nødvendige for å fortelle historien kan diskuteres, men initrykket av at det er en tøff verden der ute henger uansett igjen. Kan dette skje i det virkelige liv, eller skjer dette bare på film?

Torturscenene i denne filmen er ikke noe for sarte sjeler.
Torturscenene i denne filmen er ikke noe for sarte sjeler.


Om ikke unødvendige groteske scener er nok til å forringe en filmopplevelse, så er et lett dryss med Hollywoods klisjékrydder tidenes beste appetittdreper. Med det samme man aner hvilke klisjéer som kommer til å bli brukt vet man også hva som kommer til å skje, og forutsigbarhet er den verste diagnosen en thriller kan få. Som nevnt ovenfor er skuespillet i "Tortured" svært godt, derfor er det utrolig synd at et klisjéfylt manuskript holder igjen.

Ekstramaterialet består av noen trailere og en "behind the scenes"-dokumentar stappfull av selvskryt. De første fem minuttene svelger man unna de verste halvflaue oppbrukte oppgulpene som kommer i den typen ekstramateriale, de neste 10-15 minuttene går i stor grad med til å høre hva hver enkelt skuespiller syns om sine kollegaer – grovt regnet selvfølgelig

Hva godt er det å si?

Jada, det er faktisk mye positivt man kan si om "Tortured". Slik den er beskrevet i de ovenstående avsnittene skulle man tro filmen var det reneste makkverk. Det er ikke korrekt. "Tortured" er en film hvor skuespillerne imponerer, teknikere og lysansvarlige har gjort jobben sin og vel så det og klippere må ha hatt et fjell av arbeid foran seg da de startet. Resultatet er på ingen måte dårlig og filmen kan trygt sees om du har en solid mage og stødige nerver. Om nervene dine har en tendens til å gå i helspenn fortere enn sin egen skygge bør du dog finne noe annet.

Konklusjon

Hypp på en spennende og makaber film? Du har kommet til riktig adresse. Med sine ondskapsfulle, stakkarslige og sørgende skuespillere vekker "Tortured" raskt interessen, noe en rekke klisjéer dessverre bryter ned litt for ofte. Ekstramaterialet setter en lunken prikk over i-en. En liten i. "Tortured" er neppe klassikermateriale, men en god seeropplevelse vil den kunne by på. Den største nedturen er imidlertid slutten.

Tortured   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen