Enda en stor torrenttjeneste har stengt portene
(Bilde: Tek.no)

Enda en stor torrenttjeneste har stengt portene

Nå er det TorrentHound som har lagt ned driften.

Andre halvdel av 2016 har ikke vært en enkel tid for verdens mange fildelere. I sommer gikk KickassTorrents (KAT) ned for telling, som da også var verdens mest benyttede torrentnettside.

Og for en drøy måned siden var det kroken på døra for Torrentz.com.

TorrentHound i dag.
TorrentHound i dag.

Nå har også nettstedet TorrentHound stengt portene. Dette var ikke like kjent eller populært som de største torrenttjenestene, men hadde like fullt millioner av besøkende i måneden, opplevde å bli blokkert i visse land og lå på topp-ti-lista over mest populære torrentnettsteder.

Det er i skrivende stund ikke klart hvorfor TorrentHound har lagt ned driften etter snart ti år. Nettstedet TorrentFreak skal ha vært i kontakt med TorrentHounds grunnlegger, men fikk kun ett ord til svar:

«Finito».

På tide å tenke nytt?

Vi vet altså ikke nøyaktig hvorfor TorrentHound er ferdig, men det er vanskelig å ikke se nedleggelsen i lys av det som har skjedd med KAT og Torrentz.

Hvis det stemmer, tydeliggjør det poenget til The Pirate Bay-grunnleggeren Peter Sunde, som i sommer sa at hele torrent-økosystemet trenger fornyelse.

– Jeg tror at folk nå skjønner at vi ikke kun bør ha et fåtall sider, fordi alt avhenger av disse sidene. Jeg har alltid tatt til orde for en stor hybrid av mange små nettsider i stedet for ett stort mål, som KickassTorrents eller Pirate Bay, sa Sunde.

Interessant nok lever The Pirate Bay fremdeles i beste velgående, selv om det fikk en lenger nedeperiode for snart to år siden.

Det syntes for øvrig Peter Sunde var helt greit:
Håpet The Pirate Bay forsvant for godt >>>

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen