(Bilde: catwalker/Shutterstock.com)

Tordentale fra Zuckerberg – ringte selv til Obama

Facebook-grunnlegger har fått nok av overvåkningen.

De utallige avsløringene om overvåkningsvirksomheten til det amerikanske etterretningsbyrået NSA har også bidratt til å så tvil om integriteten til fremtredende IT-aktører, ved at flere av disse har delt store mengder brukerinformasjon med byrået.

For å gjenopprette tilliten fra brukerne har involverte selskaper som Google, Microsoft og Facebook presset på for mer åpenhet, noe de til en viss grad også har lykkes med.

Appell til Obama

Den direkte innvirkningen på overvåkningsaktiviteten har nok imidlertid vært meget begrenset, men nå vil i alle fall Facebook-sjef Mark Zuckerberg gjøre det klart overfor brukerne at han ikke har gitt opp kampen. Det gjør han i en et ferskt Facebook-innlegg, hvor han blant annet rettet en streng pekefinger mot USAs president.

Zuckerberg åpner innlegget med å påpeke viktigheten av at Internett er sikkert og trygt, og benytter også anledningen til å skryte litt av Facebooks egne sikkerhetstiltak.

Deretter skriver han at han føler seg både frustrert og forvirret av de stadige avsløringene om overvåkningsaktiviteten til amerikanske myndigheter, som han mener bør være en forkjemper for Internett, og ikke en trussel.

– Skader fremtiden

I den forbindelse har han visstnok nå vært i kontakt med sjefen sjøl, Barack Obama.

– Jeg har ringt president Obama for å uttrykke min frustrasjon i forhold til den skaden myndighetene påfører fremtiden til oss alle. Dessverre ser det ut til at det vil ta svært lang tid før en ekte reform er på plass, skriver Zuckerberg.

Det er en del ting som tyder på at Facebook-sjefen har rett i dette. Obama har gått langt i å forsvare overvåkningen, i et TV-intervju, og i tillegg ser vi tegn på at overvåkningen til og med øker. «Innsatsgruppen» som Obama nedsatte for en tid tilbake ser heller ut til å ha gitt konkrete resultater enn så lenge.

WikiLeaks-grunnleggeren med dramatisk spådom:
– Total overvåkning er bare noen få år unna »

(Kilde: Facebook)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen