Tor skal lansere sin egen spionsikre meldingstjeneste
(Bilde: Tor / Shutterstock)

Tor skal lansere sin egen spionsikre meldingstjeneste

Betaversjonen av «Tor Messenger» er nå klar.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De fleste som er opptatt av sikker Internett-surfing har nok hørt om Tor, systemet som anonymiserer brukerne ved å sende trafikken gjennom et verdensomspennende nettverk av noder. Nå jobber Tor med en egen lynmeldingstjeneste som utnytter teknologien.

Som Tor Project skriver på bloggen sin heter den nye tjenesten simpelthen Tor Messenger, og er nå klar for betatesting. Den skal legge til rette for brukervennlig og idiotsikker meldingsutveksling på nettet.

Basert på Instantbird

Tor Messenger er altså et chatprogram som er basert på den eksisterende meldingsklienten Instantbird, men har den egenskapen at det benytter Tor-nettverket til å skjule kommunikasjonen.

Tor Messenger er basert på det eksisterende Instantbird-programmet.
Tor Messenger er basert på det eksisterende Instantbird-programmet. Foto: Skjermdump/Instantbird.com

I et intervju med nettstedet The Verge fortalte en av utviklerne som jobbet med det nye programmet, Sukhbir Singh, at meningen er å gjøre Tor-teknologien mer tilgjengelig for folk flest og å lage en sikker meldingsklient ved å kombinere OTR (off-the-record messaging) med den eksisterende Tor-løsningen.

Gir ikke full anonymitet ennå

– Det er ikke bare Tor. Det er Tor og OTR. Tor gir oss stedsanonymitet, mens OTR gir oss kryptering og hemmelighold, uttalte Singh overfor The Verge.

Han gjorde imidlertid oppmerksom på at programmet ennå kun eksisterer som en betaversjon, og at folk ikke bør stole på at det gir fullstendig anonymitet i sin nåværende form.

I tiden fremover er målet å få tilbakemeldinger fra brukere om både sikkerheten og brukervennligheten, for forhåpentligvis å forbedre tjenesten. Mer informasjon om Tor Messenger kan du finne på bloggen til Tor Project.

En annen anonymitetsløsning er å bruke VPN, men pass på: 
VPN-tjenester er ikke nødvendigvis helt trygge »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen