Toppspekket Android-mobil til ”halve prisen”

Kinesiske Huawei er klar med en ny modell for det norske markedet. Modellen heter Titan U8800, og har spesifikasjoner som kan måle seg med langt dyrere telefoner. Blant annet har den en 3,8 tommer stor skjerm, operativsystemet Android 2.2, og videoopptak/avspilling i HD oppløsning.

Det er ikke første gang Huawei prøver seg med Android-mobiler i Norge, men de tidligere forsøkene kan ikke beskrives som noen umiddelbar suksess. Også de tidligere modellene har vært rimelige, men så har det også vært snakk om relativt enkle modeller.

Mye for pengene

Titan U8800 skal koste 2699 kroner. Det finnes mange Android-mobiler som er billigere enn dette, men ingen av dem kan måle seg med Huawei U8800 når det gjelder spesifikasjoner.

Det du får er en mobiltelefon som har større skjerm en iPhone eller Xperia X8, men litt mindre skjerm en Sony Ericsson Xperia X10. Den har nyere operativsystem enn Xperia X10, hvilket skal kompensere for at den har en prosessor som jobber på ”bare” 800 MHz. I tillegg har den mer innbygget minne (4GB), og støtter minnekort opp til 32GB.

Ellers merker vi oss at telefonen har et batteri på hele 1500 mAh, og et minne på 4 GB.

Vi har ennå ikke fått testet U8800, men på papiret ser det ut til å være en spennende mobiltelefon. Det finnes mobiltelefoner med flere enn de fem megapikslene U8800 har i mobilkameraet, og her er heller ikke AMOLED eller Super-LCD.

Huawei U8800 skal også komme i en H-versjon, som har 14,4 Mbit/s nedlastingshastighet i 3G-nettet. Om H-modellen kommer til Norge sier pressemeldingen fra Huawei ikke noe om. Om den ikke gjør det, så vil teoretisk nedlastingshastighet være 7,2 Mbit/s.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen