I et brev til Microsoft-investorene forteller Steve Ballmer at de vil lage flere egne produkter i framtiden. (Bilde: (Foto: Jørgen Elton Nilsen))

Toppsjefen: – Microsoft skal skifte retning

Giganten vil lage mer enn bare programvare.

I sitt årlige brev til selskapets investorer har Microsoft-sjefen Steve Ballmer røpet noen av planene de har fremover.

I tillegg til programvaren Microsoft allerede leverer, vil de også begynne å fokusere mer på maskinvare og onlinetjenester.

Ikke bare Xbox og Surface

Dette vil ikke være første gang Microsoft beveger seg inn på maskinvaremarkedet. Det amerikanske selskapet har allerede hatt en stor suksess med Xbox-plattformen, og allerede nå i høst vil de lansere sitt helt egne nettbrett, Surface.

Steve Ballmer viser frem Windows Phone 7 på CES 2011.
Steve Ballmer viser frem Windows Phone 7 på CES 2011.Foto: (Foto: Jørgen Elton Nilsen)

– Det vil være tider hvor vi bygger spesifikke enheter for spesifikke formål, slik vi gjorde med Xbox og den kommende Microsoft Surface, skrev Ballmer.

Apple-filosofi?

Dette minner veldig om filosofien til Apple, som hele tiden har sagt at de vil lage både maskinvare og programve selv, slik at de kan få den tetteste integreringen mulig.

Da Ballmer tok over lederrollen i Microsoft etter Bill Gates i 2000, sa han at selskapet ville fortsette å jobbe tett sammen med sine maskinvarepartnere, slik som Dell, Samsung og HTC. Hvis Microsoft plutselig vil begynne å lage sin egen maskinvare med sin egen programvare forhåndsinstallert på produktene, kan disse avtalene fort bli anstregt.

– Dette er en betydelig endring, både med tanke på hva vi gjør og hvordan vi ser på oss selv – som et enhets- og tjenesteselskap, skrev Ballmer.

Les også: Slik skal Microsoft bli nettbrett-konge med Windows 8

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen