Toppnivådomene åpnes

.me is about you!

For noen dager siden ble det åpnet for at alle som ønsker det kan registrere .me-domener.

Gode sjanser

De beste domenene er selvfølgelig allerede opptatt, og man kan kun spekulere i hvilken verdi domener som love.me, contact.me, date.me og tilsvarende vil kunne få – men om navnet du ønsker deg ikke er typisk engelsk, burde det fortsatt være gode sjanser for at det er ledig.

Domeneshop åpnet fra første mulige dag for registrering under det nye toppnivådomenet, og er en av de norske registrarene som tilbyr registrering av .me-domener.

– Dette er landsdomenet til Montenegro, forklarer Dag Øien hos Domeneshop.no til Hardware.

Montenegro ble tildelt .me-domenet etter at landet ble erklært uavhengig i juni 2006, men fordi navnet også kan ha en bred appell til folk flest, er det nå gjort tilgjengelig for alle. Dette kan du lese mer om i Wikipedia.

– .me er interessant fordi det nylig er åpnet, og det derfor er mange som er ledig, sier Dag Øien, som først og fremst tror det blir interessant for privatbrukere og bloggere.

Men han må innrømme at han enda ikke har fått sikret seg sitt eget personnavn.

– Jeg har akkurat kommet hjem fra ferie og har ikke rukket det, men jeg vet at flere av mine kolleger har gjort det, forteller han, før han humoristisk legger til at de også har sikret seg domeneshop.me.

Store penger?

Men på spørsmål om han tror Montenegro kommer til å tjene store penger på å ha åpnet for at alle kan registrere .me-domener, er han mer uklar.

– Hva slags avtale de har med dem som utfører den tekniske tjenesten, det kan jeg ikke si noe om, svarer han. «Jeg tror at her ønsket de en stor partner til å stå bak det tekniske.»

– Men jeg tror det er noen stillehavsland som kanskje har tjent store penger på andre domener, som .tv og .nu, legger han til. «Fordi dette er så bittesmå land, utgjør avtalene ganske mye for dem.»

På spørsmål om han tror korte .me-domener på kun tre bokstaver generelt vil kunne bli verdifulle, har han ikke noe klart svar.

– Verdien kan jeg ikke si noe om, men at det er interessant for norske brukere tror jeg, fordi de opplever at deres navn allerede er registrert under .com og tilsvarende – for veldig mye er ledig under .me, avslutter han på telefon med Hardware.

(Kilde: Domain.me)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen