Topp 3 foto-apper til iPhone og Android

Med disse appene kan du knipse blinkskudd med mobilkameraet ditt.

Kameraet er fortsatt en svært populær funksjon på en mobiltelefon. Selvfølgelig kan ikke mobilkameraet måle seg med et speilreflekskamera, men i forhold til enklere digitalkameraer er det flere av dem som gjør en nesten like god jobb.

Mobilen har du dessuten med deg rundt overalt, og du kan raskt fiske den opp av lommen og ta bilder av det du ser og opplever. Med disse appene kan du legge til spennende effekter til bildene du har med mobilen din.

Det finnes svært mange gode foto-apper i Android Market og i Apple App Store. Når vi har plukket vår Topp 3-liste har vi lagt vekt på brukervennlighet, effekter og hvilke muligheter du får med appen.

3. plass: Photosynth (iPhone)

Med Photosynth til iPhone kan du ta flere bilder og sette de sammen til ett interaktivt panoramabilde. Eksempelvis kan du ta bilder av rommet du er i, et monument, en park, en bygning – egentlig hva som helst. Det stilige er at du i etterkant kan navigere rundt i bildet, slik at du får en ganske nøyaktig gjengivelse av det fotografen tok bilde av.

Du kan også ta helt vanlige panoramabilder med Photosynth, men til dette er for eksempel AutoStich mye bedre.

Last ned Photosynth gratis i Apple App Store

Kroppsbyggerne fra Haralds Gym viste muskler da Mobilen.no og TV 2 Hjelper deg testet foto-apper.
Kroppsbyggerne fra Haralds Gym viste muskler da Mobilen.no og TV 2 Hjelper deg testet foto-apper.

2. plass: Camera 360 (Android)

Flere av fotoappene er ganske like, så mye avhenger av hvor enkle de er i bruk og hvorvidt du får noen ekstra kule effekter. Camera 360 skiller seg ut på begge disse områdene. Det er lett å forstå hvordan den skal brukes, og du får flere artige effekter som kan legges til bildene. Særlig liker vi ”Surrealistic”-effekten, som gjør at fotografiene ser ut som de er tegnet, men samtidig er også vanligere effekter på plass. Du kan også laste ned rammer til bildene dine – blant annet julekortrammer til jule-MMS-ene dine.

Camera 360 kan lastes ned gratis i Android Market, og denne versjonen byr på mange muligheter. De ivrigste brukerne kan kjøpe fullversjonen og få enda flere effekter.

Last ned Camera 360 i Android Market

Dette er
Dette er "Surrealistic"-effekten i Android-appen Camera 360.

1. plass: Magic Hour (Android og iPhone)

Magic Hour er tilgjengelig både i Android Market og i Apple App Store. Denne appen er veldig lett å bruke, og du får ved noen få tastetrykk muligheten til å legge til utallige effekter til bildene du tar. Du får dessuten en flott forhåndsvisning av de ulike filtrene du har å velge mellom før du lagrer bildet. Du kan også lage egne filtre, eller laste ned filtre som andre Magic Hour-brukere har laget.

Gratisversjonen Magic Hour Lite fungerer veldig bra til å begynne med, og hvis du ønsker enda flere funksjoner kan du kjøpe fullversjonen.

Last ned Magic Hour til iPhone /(-fullversjon 14 kr.)

Last ned Magic Hour til Android /(-fullversjon 11 kr.)

Med Magic Hour til både Android og iPhone kan du legge til utallige filtre på bildene du tar, noe som gir bildene veldig stilige effekter.
Med Magic Hour til både Android og iPhone kan du legge til utallige filtre på bildene du tar, noe som gir bildene veldig stilige effekter.

Andre apper testet:

Android: Retro Camera, Vignette, Camera Effects, Camera Advanced, Pudding Camera, Photoshop, ProCapture.

iPhone: Camera+, Instagram, Hipstamatic, AutoStitch, Retro Camera, PS Express, YouSpin360.

Mer fra App-guiden:

Topp 3 barnespill til mobilen
Topp 3 moro-apps til mobilen

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen