ANBEFALING: Topp 3 racing-spill på mobilen
Anbefaling

Topp 3 racing-spill på mobilen

Liker du bilspill med fart og spenning?

Bilspill har vært på mobiltelefoner i en årrekke – lenge før smartmobilene kom på banen. Spillene du kan spille på mobilen i dag nærmer seg kvaliteten på spill til håndholdte spillkonsoller á la PSP og Nintendo DS.

Med "racing-spill" tenker vi på spill der det gjelder å kjøre fortere enn motstanderne, enten i bil eller på en motorsykkel. Dessverre fant vi få gode motorsykkelspill i applikasjonsbutikkene som gikk på ”racing”, og derfor har vi stort sett testet bilspill.

På de beste spillene er grafikken lekker, styringen håndterlig og spillopplevelsen på topp. Etter å ha testet flere titalls racing-spill til Android, iPhone, Windows Phone og Symbian har vi plukket ut de tre vi synes er aller best.

Asphalt 6: Adrenaline HD (Android-versjon)
Asphalt 6: Adrenaline HD (Android-versjon)

3. plass: Asphalt 6: Adrenaline HD
Asphalt-serien har lenge vært blant de mest populære racing-spillene som finnes i mobilutgave, og den nyeste utgaven er intet unntak. Som forventet er Asphalt 6: Adrenaline HD det beste i denne serien, både når det gjelder grafikk og spillopplevelse. Med ekte bilmerker, varierte baner, flere måter å styre biler og morsom karrieremodus er dette definitivt et av de beste racing-spillene tilgjengelig til mobil. Ulempen er at du kanskje har spilt en tidligere utgave av Asphalt, og da blir det lite nytt. Multiplayer, enten lokalt eller via Internett, har du også mulighet til - og det at du kan måle ferdigheter med andre er en fin touch.

Asphalt 6: Adrenaline HD finnes til iPhone, Android-mobiler og Nokias Symbian-mobiler. Sistnevnte versjon opplevde vi som litt hakkete og med litt dårligere grafikk, selv på en Nokia N8.

Kjøp Asphalt 6: Adrenaline HD:

Les også: Topp 3 barnespill til mobilen

Death Rally (iPhone-versjon)
Death Rally (iPhone-versjon)

2. plass: Death Rally
Dette spillet er ikke et typisk bilspill, men konseptet kvalifiserer som racing-spill. Her må du enten kjøre fortere enn motstandernes biler eller skyte dem i filler for å komme først i mål. Banen ser du ovenfra og bilen styrer du med en kontroll til venstre på skjermen. Det er litt vanskelig i starten, men går greit etter hvert. På høyre side av skjermen finner du skyteknappen, som bør brukes fornuftig.

Grafikken er god, og bilspillet er veldig annerledes. Death Rally er et kult spill som du fort blir hekta på. Finnes føreløpig bare til iPhone, men en global Android-utgave skal komme i mars.

Kjøp Death Rally:

Les også: Topp 3 moro-apper til mobilen

Testvinner NFS: Hot Pursuit (Windows Phone-versjon)
Testvinner NFS: Hot Pursuit (Windows Phone-versjon)

1. plass: Need for Speed: Hot Pursuit
Du kjenner kanskje Need for Speed fra konsoll eller PC? Det er nemlig et av de mest populære bilspillene til blant annet PlayStation 3, Xbox 360 og PC, men har nå for alvor begynt å satse også på mobilspill.

Hot Pursuit til mobil har svært god grafikk og en overlegen spillopplevelse. Her er det varierte oppdrag i karrieremodus, enten som politi eller tyv, samt flere andre spillmoduser. Du kan spille lokalt mot en annen spiller som har det samme spillet.

Grunnen til at Need for Speed: Hot Pursuit havner på toppen av denne listen er at spillet har vanvittig bra grafikk, god styring og glimrende karrieremodus, noe som vil gi deg timevis med underholdning. Spillet finnes til iPhone, Android-mobiler og Nokias Symbian-telefoner.

Kjøp Need for Speed: Hot Pursuit:

Les også: Topp 3 fotoapper til mobilen

Se også vår oversikt over alle de essensielle Android-appene

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen