Toner ned forventning til dobbelkjerner

Ifølge et intervju hos CRN med Intels Tom Kilroy har man ikke store forventninger til salget av de første dobbelkjerneprosessorene som lanseres i år. Det kan virke som om selskapet prøver å tone ned forventningene - kanskje i forbindelse med eventuelle utsettelser?

Intel kommer til å implementere to kjerner i Pentium 4 i løpet av sommeren der serien vil bli solgt som Pentium D 800. Trolig kan vi regne med 800 MHz systembuss og 2 MB L2 cache splittet i 1 MB pr. kjerne. Denne prosessorserien er også kjent under kodenavnet "Smithfield".

Hyper-Threading er trolig noe som kun vil være tilgjengelig på Pentium 4 Extreme Edition - mao. muligheter for å prosessere fire samtidige tråder med to kjerner.

Talsmannen for Intel sa til CRN at dobbelkjerner neppe vil komme opp i samme antall som "Northwood" og "Prescott" i år, men at man ville bestrebe seg for å produsere nok til å møte etterspørselen.

Det er ikke bekreftet når de første prosessorene med dobbelkjerne vil være tilgjengelig. Når Intel prøver å tone ned forventningene kan man spekulere i hvorvidt dette har sammenheng med eventuelle utsettelser og "papirlanseringer".

Oppfølgeren til "Smithfield" blir "Presler", som lanseres i 2006. Denne vil bli utviklet med 65-nm teknikk og by på en rekke forbedringer. Samme år flyttes også Xeon og Pentium M over på dobbelkjernedesign.

Strategien fra Intel om å flytte desktop-produktene over på dobbelkjerne før server-prosessorene kan synes noe rar ettersom sistnevnte har mer å tjene på slikt design. AMD har nemlig valgt motsatt vei og introduserer Opteron-dobbelkjerne rundt midten av dette året. Kanskje ønsker Intel å vente på 65-nm teknikk før man kjører i gang flere kjerner for fullt?

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen