Toner i 64-klang

  • Endret

Det asiatiske firmaet Oki Electric Industry, som er mest kjent for deres løsninger innen nettverk og telefoni, har også i lengre tid levert små lydgeneratorer laget for bruk i mobiltelefoner med polyfoniske ringetoner. Deres siste nyhet på denne fronten er det tredje produktet i Swing'nRinger serien deres.

Disse brikkene bygger på PCM-konseptet, som er det vanligste i lydgeneratorer laget for bruk i mindre enheter. PCM, som står for Pulse Code Modulation, er kort forklart en sak som digitaliserer analoge signaler.

ML2864 kan spille av hele 64 samtidige toner i frekvensområdet på fra 2,7 kHz til 34 kHz. Den kan dessuten til sammen spille av hele 175 forskjellige toner, som tilsvarer toner for hele 8 oktaver.

I tillegg til sprekere spesifikasjoner og bedre lydkvalitet i forhold til forgjengeren, som het ML2870A, kan den nye generatoren dessuten vise til svært små mål. Hele saken måler 5 x 5 millimeter, noe som vil gjøre den til den minste lydgeneratoren av sitt slag og dermed godt egnet for bruk i nyere mobiltelefoner.

Den økte lydkvaliteten til brikken gjør det ikke bare mulig å spille av mer velklingende ringetoner på telefonen, men åpner også for bruk av adskillig bedre musikk i spill og programmer.

Oki planlegger å tilby den nye generatoren til mobilprodusenter allerede i løpet av desember, som kan bety at det ikke vil ta alt for lang tid før de første modellene med 64-stemmers ringetoner begynner å dukke opp på markedet.

(Det skal sies at Trium M320 var første modell ut på markedet med 60-stemmers polyfoniske ringetoner da den ble lansert tidligere i år.)


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen