TomTom svikter nye mobiler

Alternativ tekst mangler

Om du har en Nokia-telefon med navigasjonssystemet TomTom Mobile 5 kan det bli dyrt å kjøpe ny mobil. TomTom fungerer nemlig ikke på nyere Nokia-telefoner.

Det betyr at du må bruke penger på å kjøpe deg et nytt navigasjonssystem dersom du vil bytte mobiltelefon.

TomTom tilbyr Navigator 6, som er det nyeste navigasjonssystemet fra produsenten. Prisen er fra omtrent 860 kroner hvis du ikke trenger en GPS-mottaker også.

Problemet er at TomTom Mobile 5 ikke støtter den nyeste versjonen av Series 60, som du finner i mobiltelefoner som Nokia N80, N73 og N93.

- Jeg kan bekrefte at det ikke finnes en versjon av Mobile 5 som støtter nye telefoner med grensesnittet Series 60 3rd Edition, sier Scott Johnston, internasjonal talsperson for TomTom, til Amobil.

Og det ser ut som du må fortsette å grave i skuffen etter din gamle Nokia-telefon hver gang du skal på bilferie i fremtiden, om du ikke kjøper deg et helt nytt navigasjonssystem.

- Mobile 5 er avviklet, og Navigator 6 integrerer TomTom Navigator 5 og TomTom Mobile 5 i én løsning over flere plattformer, sier Johnston.

Videre forklarer Johnston at det satses mye på den nye Navigator 6, som skal være kompatible med Nokia E50, E61 og N80 så langt.

- Vi jobber kontinuerlig med å utvide listen over kompatible enheter. Listen vil trolig forlenges etter hvert som Navigator 6 testes på flere telefoner og innfrir de høye testkriteriene.

Det er også verdt å merke seg at Navigator 6 ikke støtter alle eldre Series 60-telefoner. Grunnen er høye krav til minnekapasitet og prosessorhastighet.

(Kilder: Telehuset Tromsø Sentrum, TomTom)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen