Tomtom lanserer XXL

En t-skjorte i størrelse XXL dukket opp på kontoret sammen med invitasjon til presselansering med Tomtom. T-skjorten har påskriften "Iblant er det godt med noe ekstra stort". Da tenker ikke Tomtom "koffert" eller på kroppsvolum. De lanserte nemlig en ekstra stor GPS.

Tomtom XXL har en fem tommers skjerm, slik at du får best mulig oversikt når du navigerer. 

- Optimal ruteplanlegging

Tomtom skryter av at XXL har optimal ruteplanlegging, og dette er ikke tomt skryt. IQ Routes-tjenesten drar nytte av reelle fartsmålinger på forskjellige tider på døgnet. Dermed får du en rute basert på historisk gjennomsnittsfart på forskjellige veistrekninger. 

Resultatet er at du får opp en helt annen rute på søndag klokken 21 som mandag klokken 08 i rushtrafikken. Dette har vi i tidligere tester av Tomtom-produkter konstatert at fungerer svært bra, og den reelle tidsbesparelsen er der. 

Map Share-tjenesten er også på plass, slik at du kan melde inn feil i kartene til nytte for andre så vel som å laste ned andre brukeres rettelser. 

En filvelger sørger også for å tydeliggjøre hvilken fil du kan velge på flerfeltsveier til enhver tid. TMC-mottaker er også på plass, slik at du får beskjed om problemer med trafikken.

Lite nytt

Ellers byr XXL ikke på noen nyheter. De funksjonene du finner i den nye GPS-en er også på plass i en rekke andre GPS-er fra produsenten. Den eneste virkelige nyheten er altså den store skjermen. 

Tomtom har satt en anbefalt utsalgspris på 2399 kroner inkludert merverdiavgift. XXL skal komme på plass hos forhandlere i hele landet i løpet av denne måneden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen