Tomtom lanserer ny GPS for bikere

GPS-produsenten Tomtom har nettopp lansert Urban Rider og Urban Rider Pro. Dette er nye GPS-modeller for bruk på motorsykler, og Tomtom lover at de skal bringe nye avanserte funksjoner til motorsykkelen, uten å være vanskelige å bruke.

Blant disse funksjonene er IQ Routes som allerede fins på Tomtoms bil-GPS-er. Det funksjonen gjør er å se på hvilke hastigheter som har vært vanlig på ulike varianter av en rute tidligere, for så å tilpasse kjøreruten etter dette.

Forenklet meny og kartdeling

Kartmaskinen skal også ha et forenklet meny. Brukeren har kun to knapper å trykke på, og disse skal være tilpasset hanskekledte hender, slik at de er lette å bruke på sykkel.

Ellers kommer Urban Rider også med Map Share som lar brukere av Tomtom-enheter dele oppdaterte kartdata mellom seg, slik at man slipper å vente på en stor offisiell oppdatering for å få med seg byggearbeidene i gaten.

Feltvalg i 3D

Hjelp til feltvalg får man også fra Urban Rider. Dette foregår ved at GPS-en skifter til 3D-visning ved komplekse kryss, slik at man enkelt skal kunne gjenkjenne sine omgivelser på skjermen.

Tomtom Urban Rider Pro er samme GPS-enhet, men her følger det også med trådløst Bluetooth-hodesett som man får kjøreanvisninger på og den kan også benyttes til håndfri om telefonenen skulle ringe.

Tomtom Urban Rider vil koste fra 2499 når den kommer i butikkene. Det fremgår ikke av pressemeldingen hva Urban Rider Pro vil koste.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen