TEST: TomTom GO Live 1005

Test TomTom GO Live 1005

(Bilde: Einar Eriksen)

Denne GPS-en er kongen av trafikken

Men er den bedre enn Garmins GPS-flaggskip?

Spesifikasjoner

Skjerm: LCD, berøringsfølsom. 5 tommer, 480 x 272 piksler
Lagringsplass: 4 GB lagring
Inn-/utganger: Proprietær
Dimensjoner: 14,3 x 8,8 x 1,9 cm, 266 gram
GPS-mottaker: SIRF StarIII, assistert GPS, 20 kanaler

TMC: Ja
Medfølgende kart: Europa eller verden
Kartleverandør: Tele Atlas
Pris: Ca 2000 kroner

For kjøring i store byer er TomTom GO Live 1005 et veldig godt verktøy. Å vise deg veien fra hvor du befinner deg og til en inntastet adresse kan en hvilken som helst GPS, men å vite hvor det er kø og hvor mye forsinkelse det skaper, så vel som å vise hvilken vei du bør kjøre for å unngå køen, er egenskaper du bare finner i påkostede GPS-er.

Veldig god å ha i byen

I GO Live 1005 ser du akkurat hvor køen starter og slutter på kartet, og disse markeringene fungerer overraskende bra. På høyresiden av skjermen ser du hele tiden når du kommer til å treffe en kø på ruten din og hvor stor forsinkelse det innebærer. Det er en fantastisk praktisk funksjon når du kjører i nærheten av en stor by i rushtiden.

At GPS-en er på nett sørger også for at du kan søke etter steder ved hjelp av Google, eller sjekke værmeldingen.

Live-funksjonene er abonnementsbasert. Du får abonnement for ett år når du kjøper GPS-en, og deretter må du betale 49 kroner i måneden.

Lignende live-funksjoner har også Garmins toppmodell, nüvi 3590, mot betaling. Les testen av nüvi 3590 »

Gode anvisninger på stor skjerm

Ut over dette er GO Live 1005 også god på vanlig navigasjon. Den har gir tydelige anvisninger til både øye og øre og den fem tommer store skjermen gjør at du får god oversikt.

Kartet kunne imidlertid vært bedre. Garmin nüvi 3590 viser for eksempel litt topografi og noen bygninger i 3D, noe som gjør det enklere å plassere seg på det kartet du har i hodet.

Garmins toppmodell er dessuten bedre i fotgjengermodus. Du kan holde GPS-en vertikalt i hånda, den er mindre og lettere og navigasjonsfunksjonene er bedre tilpasset fotgjengere.

Ellers synes vi responsen når vi svinger også kunne vært bedre. Pilen på GPS-en henger alltid litt, slik at en skulle tro GPS-mottakeren var montert på en campingvogn. Dette merker vi oss imidlertid bare i de trange bygatene, der vi skal svinge flere ganger rett etter hverandre.

Kongen av trafikk

GO Live 1005 er kanonbra i trafikkerte storbyer, og ekstrafunksjonene fungerer utmerket. Imidlertid er Garmins toppmodell bedre for fotgjengernavigering og kartene er noe bedre.

Garmin nüvi 3590 koster i skrivende stund fem hundre kroner mer enn GO Live 1005, og om vi måtte velge en bilnavigator ville vi på bakgrunn av dette og de gode live-funksjonene vippet mot TomTom. Dersom du skal bruke GPS-en som fotgjenger også, bør du utvilsomt punge ut en femhundrelapp mer for nüvi 3590. Da får du også bedre kart, og en slankere og lettere GPS.

Terningkast: 5

Vil du vite mer?
Les hele testen av TomTom GO Live 1005 på Amobil.no »

Her finner du alle våre GPS-tester »

Tomtom GO Live 1005 Verden

Tomtom GO Live 1005 Europa

Tomtom GO Live 1005 Verden

Tomtom GO Live 1005 Europa

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen