Tommelen opp fra Toshiba
Teknofil

Tommelen opp fra Toshiba

Toshiba viste i går frem nye bærbare maskiner ment for både business and pleasure. Foruten flere maskiner for foretningsmarkedet hadde Toshiba også et par godsaker for oss vanlige forbrukere.

Satser på design og innovasjon
Toshiba var på plass i Oslo for å vise frem sine nyeste maskiner og de lot heller ikke sjansen gå fra seg til å skryte litt og fortelle om sine ambisjoner fremover.

- Toshiba har hatt et godt salg det siste året og vi ligger blant de fem største PC-produsentene. Vi ønsker å tilby noe forskjellig fra de andre og jobber derfor hardt med innovasjon og design. Med dette håper vi å kunne være den tredje største PC-produsenten om ikke altfor lang tid, forklarer produktansvarlig hos Toshiba, Ken Chan, til Teknofil.

På tross av finanskrise tyder ikke salgstallene Toshiba viser frem at salget av dataprodukter har falt det siste året, heller tvert imot. Og det produktet det helt klart går mest av er bærbare maskiner. Disse står nå for det meste av PC-markedet. Stasjonære maskiner har derimot fallt drastisk. Ifølge Toshiba er det neste kun spesielt interesserte som setter sammen sine egne maskiner som kjøper stasjonære maskiner.


Toshiba kom til Oslo med en rekke nye maskiner.

Klar med ny minimaskin
Ken Chan har ansvaret for businessmarkedet hos Toshiba, og han kunne vise frem flere maskiner. Mest interessant var kanskje 14-tommeren Tecra R10. Denne maskinen er langt fra den billigste maskinen Toshiba kan vise frem. Med en prislapp på rundt 18.000 kroner vil den neppe bli allemannseie. Men med en vekt på under to kilo og 128 GB flashminne gir den helt klart mobilitet for folk på farten. Ikke minst vil muligheten for 3G-oppkobling være god å ha.

For de med litt slankere lommebok og kanskje ikke så opptatt av hardcore ytelse, så vil derimot Toshibas nye minimaskin Toshiba NB100 være en mulig løsning. Dette er Toshibas konkurrent til minimaskinene som Eee PC, MSI Wind, Acer Aspire One. For 3.290 norkse kroner vil Toshiba tilby en 8.9-tommer maskin med Intel-prosessor, 1GB minne og harddisk på 120GB. I Norge vil Toshiba i første rekke satse med maskiner som har Windows XP som operativsystem.

- Dette er et helt nytt marked, og vi er veldig spente på hvordan dette vil slå an. Til forskjell fra konkurrentene våre har vi satset på en mer robust maskin. Disse maskinene er i stor grad ment for skolebruk og det er da viktig at de kan tåle en støyt. Der tror jeg våre maskiner kommer bedre ut enn konkurrentene, sier produktansvarlig for forbrukermarkedet hos Toshiba, Tony Alderson.


Toshiba NB100 er Toshibas nye og billige lettvekter.

Det robuste designet medfører at maskinen samtidig er noe tyngre enn konkurrentenes, men kanskje er dette et pluss om maskinen skal benyttes av skoleungdom. Uansett er ikke vekten større enn at maskinen lett kan tas med på turen.

Monster av en bærbar
En maskin du derimot ikke tar med på tur er Toshibas nye Qosimo-maskin med en skjerm på hele 18.4-tommer. Denne maskinen blir nok helst værende i hjemmet.

- Denne maskinen ligger på helt andre enden av skalaen i forhold til NB100. Maskinen er utstyrt med HD-teknologi for å kunne oppskalere alle dine filmer, enten det er DVD-plater eller video du har tatt med camcorder fra ferien, påpeker Alderson.


Toshibas nye monsterbærbare oppskalerer alle dine filmer.

Kan styres med hånden
Maskinen har også på plass kraftige høytalere og egen subwoofer. Her er det nesten bare en innebygd projektor som mangler for den ultimate multimedieopplevelse. Maskinens innebygde webkamera har derimot en fiffig funksjon. Ved hjelp av kameraets gjenkjennelsesteknologi kan du styre musepekeren ved hjelp av hånden. For å klikke gir du ganske enkelt tommelen opp. Teknologien kan også brukes for å starte og stoppe filmvisning, med andre ord kan du bruke hånden som fjernkontroll.


Maskinens gjenkjennelsesteknologi lar deg bruke hånden som fjernkontroll.

Foruten denne fiffige funksjonen har maskinen samtidig mer å by på. I tillegg til tokjerneprosessor fra Intel har denne maskinen også en spesialdesignet hjelpeprosessor. Dette betyr at du helt fint kan foreta for eksempel videoredigering på maskinen og brenne dine personlige DVD-er samtidig som du bruker maskinen som normalt. Men moroa koster. rundt 20.000 kroner vil denne maskinen koste når den kommer på markedet. Og det er kanskje ikke denne som vil bli å finne i et gjennomsnittlig norsk hjem.

- Denne maskinen har det ypperste som er tilgjengelig på markedet og er virkelig high-end. Dette er en maskin som er skapt for å vise hva som er mulig. Vi merker samtidig et voksende marked for bærbare med store skjermer som etter hvert tar over for den stasjonære maskinen i hjemmet, forklarer Alderson.

Heldigvis kommer også maskinen i mindre utgaver for de som vil spare litt på budsjettet.


Toshibas Qosimo maskiner er i første rekke ment for å bli værende i hjemmet.

Billigkamera for turen
Toshiba hadde ikke bare datamaskner å vise frem, men stilte også opp med et videokamera av den minimale sorten. Kameraet Camelio H10 er et kamera for SD-kort med mulighet for 4 timer lagring på et 8GB kort. Kameraet vil ha en rimelig pris rundt 1.700 kroner og kan dermed bli en god og billig reisekamerat.


PR-konsulent for Toshiba, Jon-Eric Melsæter, viser frem deres nye superbillige videokamera Camelio H10.

Du kan lese mer om Toshibas nye produkter på deres hjemmesider. Produktene vil komme i butikker i løpet av den nærmeste tiden.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen