Tolvkjerne kommer i 2010

Den kommende AMD-prosessoren med kodenavn "Istanbul" får hele seks kjerner og mulighet for å plasserer to slike brikker på samme sokkel, for totalt tolv kjerner i samme fysiske innpakning.

Ifølge oppdaterte veikart (PDF) skal AMD være klar med prosessoren en gang i løpet av andre halvdel av 2009. Trolig blir det tilgjengelig tidligere testversjoner allerede mot slutten av året, men volumproduksjon starter ikke før i andre halvår i 2009.

Istanbul skal produseres med 45 nm-teknologi, får 6 MB L3-cache, DDR2- og Hypertransport 3.0-støtte. Grensesnittet mot hovedkort blir sokkel F (1207), som betyr at dagens hovedkort/servere bør kunne støtte prosessoren.

Prosessorene vil bli en del av i Opteron-serien, og rettes mot kraftige arbeidsstasjoner og servere.

Utgaven med doble sekskjerner blir lansert noe senere sekskjernen – foreløpig har AMD oppgitt første halvdel av 2010 som lanseringstidspunkt.

Erkerival Intel planlegger også en prosessor med seks kjerner, i Xeon-serien. Ifølge ryktene blir også dette en såkalt "ekte" sekskjerne. Lanseringstidspunkt er ikke kjent, men trolig blir det i løpet av året.

(Kilder: AMD, Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen