Tolv nye harddisker fra Toshiba
(Bilde: Toshiba)

Tolv nye harddisker fra Toshiba

Hele fire av dem har 3 TB lagringskapasitet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I fjor høst forsvant litt av piffen i harddiskindustrien grunnet storflommen i Asia. En rekke harddiskfabrikker ble oversvømt og produksjonen falt rett til bunns. Markedskreftene førte dermed til at vi på det drøyeste kunne se omtrent firegangeren på prisen i forhold til hva det var før flommen.

SSD-produsentene fikk dermed gode tider, siden prisargumentet ikke lengre var like aktuelt. Siden den gang har harddiskprisene sakte, men sikkert, gått nedover. Nå kan du plukke opp en med 2 TB til godt under tusenlappen, mens 3 TB typisk ligger over. Dermed begynner ting å ligne noe, og inn i dette markedet dytter Toshiba nå hele tolv nye enheter.

Utstyret er kjøpt fra Western Digital

Produksjonsutstyret for harddiskene skal være handlet, lett brukt, fra Western Digital. Utstyret skal være mer eller mindre klart til bruk, og Toshiba melder at produksjonsstart trolig blir i slutte av måneden.

Små forskjeller

Selv om det er tolv harddisker i familien så er ikke forskjellene så store. Kapasitetsmessig fordeler de seg på tre kapasiteter, 3 TB, 2 TB og 1,5 TB. Disse fordeler seg igjen på to serier med henholdsvis 7200 RPM og 5940/5700 RPM. Hver av seriene er i tillegg delt i to, der tre modeller har en egen streamingfunksjonalitet for bruk som krever kontinuerlig bruk, typisk videoopptak.

Diskene med 7200 RPM ligger med et effektforbruk på 6,4 watt under bruk og 5,2 watt ved idle, modellen med 1,5 TB legger tilsvarende på 5,8 og 4,4 watt. De andre diskene legger seg hakket lavere, på 5,4 watt ved bruk til 4,2 watt ved idle for varianten med 3 TB, mens de andre legger seg på henholdsvis 4,7 og 4,2 watt. Støynivået er også en del lavere på disse enn på variantene med 7200 RPM.

(Kilde: Toshiba)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen