Tollvesenet positiv til kvoteapp

Appen som sjekker kvotene for deg blir godt mottatt fra offisielt hold.

Den norske app-utvikleren Ctrl Z lanserte for et par uker siden Kvotekalkulatoren i Android Market. Denne lar deg sjekke hvor mye alkohol og tobakk du har lov til å ha med deg inn til Norge, samt hvor mye du må betale i toll hvis du har med for mye, og ikke minst hvor stor bot du får hvis du prøver å smugle.

Vi spurte Toll- og avgiftsdirektoratet, på folkemunne kalt Tollvesenet, hva de synes om at en ekstern aktør hadde laget en slik app.

- Regelverket skal følges, og da er det viktig at alle får god og riktig informasjon. Vi er positive til denne typen apper, fordi det er med på å gjøre folk bevisst på gjeldende grenser. Likevel er det avgjørende at all informasjon til enhver tid må være riktig og oppdatert, sier Louise Holtoug Amundsen, underdirektør i Toll- og avgiftsdirektoratet, til Mobilen.no.

- Den appen du viste oss ser ut til å være korrekt, legger hun til.

Koster 7 kroner

Hvis du vil skaffe deg Kvotekalkulatoren til Android må du ut med 7 kroner. For noen vil dette være en liten kostnad i forhold til å slippe å ta med for mye øl, vin, sprit, rusbrus, snus og røyk over grensen, samtidig som det er enkelt og oversiktlig å få denne informasjonen bakt inn i en app.

Det finnes imidlertid en løsning som ikke koster noe som helst og som gir deg den samme informasjonen, og mer, men da må du bruke nettleseren på mobilen i stedet.

- Jeg anbefaler først og fremst våre nettsider toll.no. Her finner du praktiske eksempler og til enhver tid riktig informasjon om hvor mye du kan ta med. Ellers er det jo ganske mange andre regler som gjelder for annet enn alkohol og tobakk som man også finner informasjon om. Vi jobber med å tilpasse nettsidene bedre til mobil, sier Holtoug Amundsen.

Har du inntrykk av at folk flest kjenner til grensene for hva som er lov å ta med seg inn til Norge?

- Det folk flest er opptatt av er hvor mye de kan ta med uten å betale noe, men om man ønsker å ta inn mer enn kvoten finner man også satser for beregning av hvor mye det koster på våre nettsider. Man kan også enkelt fortolle varer ut over kvoten ved å gå på rød sone, eller ved å bruke våre fortollingsautomater som finnes ved større ankomststeder i Norge, svarer hun.

Kjøp Kvotekalkulatoren for 7 kroner i Android Market

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen