Toledo med dobbeltkjerne

Et dokument sendt ut til enkelte av AMD sine partnere skal ha sagt at Linux danner mye av grunnlaget for 64-bits prosessering. Dette er vel neppe noen overraskelse ettersom Microsoft ikke kommer til lansere sin 64-bits Windows før til neste år.

AMD kommer sannsynligvis til å lansere "Toledo" i midten av neste år. Foreløpig er det ikke bekreftet hvorvidt den vil ha 2 x 512 KB eller 2 x 1 MB cache, men både L1- og L2-cache vil bli separert per prosessorkjerne. Dette er samme strategi som velges av Intel og Sun Microsystems. Det forventes at AMD kommer til å løfte lokket av "dualcore-gryta" når Microprocessor Forum starter om litt over én måned.

"Toledo" er en oppfølger til "San Diego", der sistenevnte blir den første prosessoren basert på 90 nm teknologi fra AMD. Masseproduksjonen starter tidlig neste år og lansering skjer kort tid etter.

Det rapporteres at man neppe trenger å bekymre seg mye over softwarestøtte når det gjelder "Toledo". The Inquirer skriver også at AMD skal ha foreslått å lisensiere software på bakgrunn av antall sokler som benyttes.

(Kilder: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen