Tokina viser frem telezoom

Tokina viser frem telezoom

Tar opp kampen mot de store produsentene.

Tokina har sluppet info om at de jobber med et nytt teleobjektiv for fullformatkameraer. Objektivet vil ha en brennvidde på 70-200 mm, som er en veldig populær brennvidde for teleobjektiver.

Les også Fornyer vidvinkel

Tokinas nye objektiv vil være myntet på entusiastene, og har derfor en største blender på F4 gjennom hele zoomområdet. I tillegg vil objektivet være utstyrt med en rask og stillegående fokusmotor, som skal hjelpe fotografen å finne riktig fokus når motivet er i bevegelse. Objektivet er 16,8 cm langt, og diameteren på objektivet er 8 cm, noe som gjør det litt større enn Canons tilsvarende objektiv med samme blender.

Tokina er tredjepartsleverandør av optikk til de største kameraprodusentene, og et slikt objektiv vil mest sannsnylig bli populært blant fotografer som ønsker seg et teleobjektiv med fast blender. Nikon og Sigma har lignende objektiver, men med største blender F2.8. Slike objektiver er som regel ganske dyre, og dermed vil et objektiv med litt mindre blender passe bedre for fotografer som ikke ønsker å betale den dyrere prisen for en større blender.

Tokinas produksjonsbilde av 70-200mm F4.
Tokinas produksjonsbilde av 70-200mm F4.

Les også Mer satsning på Micro Four-thirds

Det nye objektivet vil også ha nærmeste fokusavstand på rundt 1 meter, noe som er relativt godt på et slik objektiv. Foreløpig er ikke pris og lanseringsdato sluppet fra produsenten, men vi vil komme tilbake til dette når denne informasjonen blir kjent.

Les også Kenko-Tokina ser stort på det

Kilde: www.photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen