Tokina satser på speil

Tokina satser på speil

Slipper speiltele til Micro Four-Thirds.

Optikkprodusenten Tokina satser hardt om dagen. Forrige uke skrev vi om satsningen på Micro Four-Thirds, og nå har produsenten annonsert en ny speiltele til det populære systemet laget av Panasonic og Olympus.

Les også: Mer satsning på Micro Four-Thirds

Speilteleobjektiver er ikke akkurat hverdagskost i disse dager, og det begynner å bli lenge siden slike objektiver var på moten blant ivrige fotografer som ønsket seg et billig teleobjektiv. Teknologien er mer vanlig i teleskoper og stjernekikkerter, men det finnes også noen få objektiver til kameraer også. Fordelen med speiltelen er at man får en relativt lang brennvidde i et relativt kompakt objektiv, en fordel om størrelsen er viktig. Minuset er at objektivet har fast blender, som ofte er ganske lyssvak.

Tokinas nye speiltele til Micro Four-Thirds.
Tokinas nye speiltele til Micro Four-Thirds.

Speiltelen fra Tokina har fast blender på F6.3, noe som ikke er nevneverdig imponerende tatt i betraktning av brennvidden. Man må imidlertid huske på at Micro Four-Thirds har en cropfaktor x 2, slik at den reelle brennvidden er 600 mm. Tar man dette med i betraktningen er en blender på F6.3 helt greit.

Les også: Tokina viser frem telezoom

Speiltelen er 66 mm lang, og diameteren er også 66 mm. Vekten er 300 gram, så nevneverdig tung å holde er den ikke. Som de fleste speilteler på markedet har heller ikke dette objektivet autofokus, slik at man må sette fokus manuelt. Fokus stiller man med en relativt stor fokusring midt på objektivet.

Objektivet har imidlertid elektronisk kontakt med kamerahuset, slik at EXIF-info og objektivinformasjon blir overført og lagret i bildene. Mulighet til å bruke filter er det også, filter med diameterstørrelse på 55 mm skal kunne benyttes. Nærmeste fokusavstand er 80 cm, og forstørrelsesgraden er oppgitt til 1:2.

Prisen og lanseringsdatoen på objektivet er foreløpig ikke kjent, men vi regner med at det blir tilgjenglig i nærmeste fremtid.

Les også: Fornyer vidvinkel

Kilder:
www.photographyblog.com
www.photorumors.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen