Tokina med nye objektiver

Tokina er desverre ikke det objektivmerket vi ser mest av her til lands, men for dem av oss som har vært borti deres produkter er de kjent for svært gode og relativt rimelige objektiver. Nå har de sluppet to nye for Nikon og Canon, men bare med cropfaktor på 1,5x eller mer. De nye objektivene kan med andre ord ikke brukes på Canon EOS 5D eller 1D-serien, og heller ikke på Nikons nye flaggskip D3.

11-16mm vidvinkelzoom
11-16mm vidvinkelzoom

Først ut er en ny 11-16mm vidvinkelzoom som lyder navnet Tokina AT-X 116 Pro DX. Den kan tilby et brennviddespenn på tilsvarende 17-25mm for Nikon DX, eller 18-26mm for Canon APS-C, og har selvsagt en største blender på f2.8 gjennom hele zoomområdet. Næregrensen er 30cm, og filterdiameteren er respektable 77mm.

Objektivet sies å bli tilgjengelig i Japan rundt jul. Pris og tilgjengelighet er ennå usikkert i Norge, men Akam tipper en pris på et sted mellom fire og seks tusen kroner.

35mm makro
35mm makro

Objektiv nr to denne gangen er et 35mm makroobjektiv ved navn Tokina AT-X M35 Pro DX. Brennvidden tilsvarer 53,5mm for Nikon DX-formatet, og 56mm for Canons APS-C-format. Også her blir største blender f2.8, og som ethvert makroobjektiv med sin selvrespekt i behold vil det kunne klare å gjengi motivet i størrelse 1:1, det vil si at motivet tegnes like stort på bildebrikken som det er i virkeligheten. Da må man imidlertid tett på - objektivets nærgrense er bare 14cm. Vekten er 340 gram og filterdiamereten 52mm.

Også dette objektivet sies å bli tilgjengelig i Japan rundt jul, og også her er pris og tilgjengelighet i Norge usikkert. Vi tipper en pris på et sted mellom tre og fem tusen kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen