Test

Tohåndstelefonen

Testresultater

Siemens SX1

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 5

Testresultater

Siemens SX1

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 5
Eksemplaret vi har fått til test er en tidlig versjon av produktet, noe som sikkert er årsaken til at telefonen hang seg etter fire-fem minutter og krasjet som en PC når ting ble litt vanskelig for den. Vi kommer tilbake med en endelig test når vi har fått ny programvare og ekstrautstyr til telefonen.

Uortodoks
Bortsett fra de mange krasjeene, er det et høyst interessant møte med en telefon med svært mange funksjoner. Den har i bunnen operativsystemet Symbian Series 60, som også driver eksempelvis Nokia 3650. De to telefonene har en rekke likhetstrekk, blant annet uortodoks plassering av tastene. Nokia 3650 har dem plassert i ring, mens Siemens SX1 altså har dem på begge sider av skjermen.

Faktisk er telefonene så like i programvaren at applikasjoner som er lagt på MMC-kortet på Nokiaen kommer opp uten videre når kortet flyttes til Siemens SX1.

Det som trengs
Av naturlige grunner er vi nødt til å komme tilbake med en grundigere test når vi får den kommersielle programvaren til maskinen, headsett med antenne og synkroniseringsprogramvare. Det skal være mulig å synkronisere telefonen mot Outlook ved hjelp av Siemens PC suite, men det har vi ikke fått testet.

MMS og e-post gikk utmerket å få inn. Dermed har denne telefonen fått med seg det undertegnede mener er de aller viktigste funksjonene med en bærbar følgesvenn: Den kan ringes med, har radio og MP3-spiller, e-post, SMS, kan synkronisere kalenderen med PCen, har kamera og MMS. Stort sett følger vår vurdering av viktigheten til funksjonene i den rekkefølgen også, men det vil variere fra person til person.

Topp skjerm
Skjermen ser ut til å være med 65.000 farger og 176x208 pixler, det samme som sitter i Nokia 3650 og Nokia 6600. Sistnevnte telefon har forresten nesten identisk størrelse med SX1. Dette er en skjermstørrelse som er akkurat så stor at det er noe poeng i å benytte bilder på mobilen, mener jeg. Mindre blir lite interessant, større blir PDA, ikke mobiltelefon.

Det bør nevnes at både kamera- og videoprogramvaren er bedre på Siemens SX1 enn de ellers sammenliknbare Nokia 3650 og 6600. Mest fordi vi kan benytte hele skjermen som søker, og fordi det er bedre zoom. Alle har 480x640 i maks-oppløsning.

Tar tid
Tastene på SX1 er uvante. Det tar tid før vi forstår at de er hengslet på yttersiden, slik at de må trykkes ned nærmest skjermen, ikke i ytterkant.

At de er plassert i to rekker på hver side av skjermen går det sikkert an å bli vant til. Verst er det at Siemens av en eller annen mystisk grunn har valgt å benytte et blått lys under tastene som skinner gjennom bokstavene og tallene på tastene med den følge at de blir uleselige i innelys og dagslys. Tabben kan bøtes på med å gjøre det mulig å slå av dette underlyset - som jo er OK i mørket.

havard.fossen@teleavisen.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen