Tøffinger fra Pentax

De siste årene har flere og flere kameraprodusenter kastet seg på kjøret med støtsikre og vanntette kameraer, og en av dem som har holdt det gående lengst er Pentax, som nå nettopp lanserte to nye modeller i dette kategorien.

Det vil si, strengt tatt er det snakk om to ulike versjoner av en og samme kameramodell, siden de skiller seg fra hverandre på kun ett eneste punkt: GPS. Pentax Optio WG-1 får ingen GPS og en veiledende pris i Norge på ca kr 2499,- mens Pentax Optio WG-1 GPS blir helt lik men altså med GPS, og en veiledende pris på ca kr 3199,-. Begge to har imidlertid allerede fått pris i prisguiden, hvor de i skrivende stund ligger på henholdsvis kr 2295,- og kr 2995,-. I norske butikker vil de imidlertid ikke bli funnet før i mars.

Spesifikasjonene for øvrig er forholdsvis normale, det vil si 14 megapiksler på en 1/2,3" brikke og en zoom som tilsvarer 28-140 mm med blender f/3.5-5.5 og en nærgrense i makromodus på 1 cm. Skjermen blir på 2,7 tommer (6,9 cm) og får den etter hvert litt utdaterte oppløsningen på 230 000 bildepunkter.

De som kjøper slike kameraer gjør det imidlertid sjelden først og fremst på grunn av spesifikasjoner av denne typen, men heller fordi de tåler mye, og det gjør disse modellene absolutt. De skal uten å mukke kunne klare seg fint i dyp ned til 10 meter, fall fra 1,5 meters høyde, temperaturer ned til -10 grader C, eller trykk på opptil 100 kg.

En artig detalj er også at begge kameramodellene er utstyrt med et knippe LEDer rundt objektivet, og disse fungerer som makrolys. Med i pakken på begge kameraene følger det også et lite stativ tiltenkt nettopp makrofotografering.

Les også: Guide: Akam tar seg vann over hodet

Les også: Finn deg et vanntett kamera

Les også: Vanntett og støtsikkert

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen