0804_RICOH_G600_front 3-1

Tøffing fra Ricoh

Det vil si, Ricoh har tidligere hatt G600s forgjenger, Caplio 500G Wide, men dette kameraet har hatt begrenset tilgjengelighet her til lands. Vi kan håpe på at G600 blir lettere tilgjengelig, for ser man på spesifikasjonene er det ikke så mye å klage på der:

G600 får ti megapiksler på en 1/2,3" sensor, noe som vel er ganske vanlig nå for tiden. Ikke noe å rope hurra for i seg selv, men vi priser oss lykkelige over at Ricoh med G600 ikke har tatt megapixelracet et trinn videre. Det mest gledelige med G600 er imidlertid optikken. Desverre er blenderen begrenset til f3.5 til f5.5, men det får heldigvis en vidvinkel som tilsvarer 28mm på det videste, og med 5x zoom strekker brennviddeomfanget seg helt til 140mm. Ikke verst i det hele tatt. Desverre får ikke G600 skikkelig bildestabilisering - kun en elektronisk en av "jukse"-varianten - men det er heller ikke det som er hovedgreia med dette kameraet. Det er nemlig først og fremst laget for å tåle julig og vann. det skal kunne ta bilder under 1 meter vann i opp til en halv time, og det er spesifisert til å tåle fall fra opptil 1,5 meter ned på 26 ulike overflater. Så lenge det ikke er varianter av skumgummi eller lignende det her er snakk om, høres det svært bra ut. Det har i det minste tilfredsstilt en del militære autoriteter, som derfor har gitt det diverse sertifiseringer innen det å tåle røff behandling.

Ricoh skryter av at blitsen er god for avstander opp til 10 meter, men det er på ISO 3200, og vi er lite optimistiske med hensyn til bildekvaliteten på den slags ISO-verdier, så da er det bra å legge merke til at G600 er utstyrt med en hotshoe som gjør at man kan sette på ekstern blits med atskillig mere futt enn den innebygde.

At G600 også har fått mulighet til å benytte vanlige skru-inn-filtre er også ikke helt vanlig på kompaktkameraer, og åpner for en del muligheter for den med utforskertrang. Alle filtre med 37mm skrufatning kan brukes.

Det oppladbare batteriet skal være godt for 360 bilder per lading, etter CIPA-standarden, men G600 kan også i et knipetak bruke AAA-batterier. Da vil kapasiteten gå ned til omtrent 60 bilder per batterisett, men må man så må man, og det er praktisk å ha muligheten om behovet skulle melde seg.

Pris og tilgjengelighet er uvisst, men vi tipper en veiledende pris på rundt fire tusen kroner.

Pressemeldingen, om du skulle ønske å lese den, finner du på engelsk her (PDF).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen