Alle gode ting er fire. (Bilde: Hardware.info)

Tøffere enn dette får du det ikke

Alle gode ting er fire. (Bilde: Hardware.info)

Hvor kraftig er fire Nvidia Geforce 680-kort?

Tøffere oppsett skal du lete lenge etter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi hadde mange lovord å lire av oss da vi testet Nvidias nye flaggskip, Geforce GTX 680, forrige uke.

Vi testet imidlertid bare ett kort, og lot oss imponere av tallene og resultatene det klarte å levere. Det var ikke nok for det nederlandske nettstedet Hardware.info, som fikk tak i fire GeForce GTX 680-kort, og satte dem opp i fireveis SLI. Resultatet var mildt sagt imponerende.

Dyrt, men moro

Når vi tester skjermkort bruker vi blant annet testprogrammet 3DMark11, for å se på kortets ytelse. i 3DMark11 kan man velge tre for skjellige tester, Entry, Performance og Extreme, som gradvis øker belastningen for skjermkortene. Vi bruker normalt Performance, men Hardware.info har valgt Extreme-testen. Der fikk de presset ut hele 10 850 poeng, noe som skal ha vært over 1000 poeng over et tilsvarende oppsett med fire AMD Radeon 7970-skjermkort, satt opp i CrossFireX.

Testingen utenfor testkprogrammet skal ha vært minst like imponerende. Oppsettet kjørte Skyrim silkemykt på en oppløsning på hele 5760 x 1080 (tre skjermer), med en fps på 130.

Oppsettet skal ha møtt på et par driverproblemer, noe som var spesielt merkbart da de testet Battlefield 3. Her ble resultatene langt dårligere enn forventet, men totalt sett skal oppsettet med de fire skjermkortene ha skalert overraskende bra.

Ikke småpenger

De fire skjermkortene vil koste omtrent 16 000 her i Norge, noe som antageligvis er litt i det dyreste laget for de fleste av oss. Testen viste imidlertid også at hvis man bare har råd til to av kortene (fortsatt ikke småpenger), var resultatene fortsatt svært imponerende. Spillytelse skal ha økt med omtrent 60 prosent fra det ett enkelt kort klarte, og driverproblemene de hadde med fire kort i SLI var så og si forsvunnet.

Selv om resultatene var imponerende, både med fire og to skjermkort, skal det sies at ett skjermkort antageligvis holder i massevis. Resultatene vi fikk var tross alt ganske imponerende.

(Kilde: Hardware.info)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen